ΑΧΕΠΑ: Δραματική η κατάσταση – Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ


ΑΧΕΠΑ: Δραματική η κατάσταση – Γεμάτες οι ΜΕΘ. Τραγική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με την τοποθέτηση του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών ο οποίος περιέγραψε εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ αποκάλυψε ότι ξεκινούν την εφημερία χωρίς κανένα κρεβάτι στη ΜΕΘ, ταυτόχρονα ξεκινάει η επιλογή ασθενών. Ο Θανάσης Τσιούλης  τόνισε ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αφού το σύστημα έχει κρασάρει. Σε δηλώσεις του ο κ. Τσιούλης πρόσθεσε: “Είμαστε πραγματικά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Αναγκαστικά, πλέον, θα πρέπει γίνει με πολύ αυστηρότερα κριτήρια η επιλογή. Ηλικιακά, βαρύτητα νοσημάτων και άλλα κριτήρια. Δεν υπάρχει χώρος. Υπάρχει κορεσμός.”

Δεν είναι η πρώτη φορά που, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ- φιλοξενούμενος σε εκπομπή κλήθηκε να σχολιάσει και σε απάντηση του- κρούει τον κώδωνα κινδύνου καθώς οι ΜΕΘ έχουν φτάσει απαγορευτικά ποσοστά, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της πανδημίας.  Συμπλήρωσε επίσης ότι  το νοσοκομείο σήμερα εφημερεύει και η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

 

“Σήμερα στη Θεσσαλονίκη μαίνεται ο πόλεμος κατά της πανδημίας”, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και τόνισε:” Από την περασμένη κιόλας εβδομάδα είχα επισημάνει ότι η κατάσταση είναι οριακή. Ειδικά οι ηλικιωμένοι καταλήγουν σε νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ. 660 περιστατικά και 4 παιδιά και οι κενές κλίνες είναι μόλις τρεις, μία κλίνη στον ‘Άγιο Παύλο’ και δύο στο Ιπποκράτειο”. Ο κ. Γιαννάκος επεσήμανε εξάλλου ότι “στο ΑΧΕΠΑ δεν υπάρχει καμία κενή κλίνη ΜΕΘ ούτε για κορωνοιό, ούτε για κάτι άλλο. Και μιλάμε για ένα νοσοκομείο που δέχεται περιστατικά απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα”. Γνωστοποίησε επίσης ότι μέσα στην ημέρα η καρδιοχειρουργική μονάδα του νοσοκομείου θα μετατραπεί σε μονάδα ΜΕΘ προκειμένου να βρεθεί χώρος. “Άρα δεν θα μπουν κριτήρια στο ποιος θα νοσηλευτεί;”, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ο οποίος απηύθυνε έκκληση προς τη διοίκηση του υπουργείου Υγείας να προστεθεί προσωπικό και κλίνες ΜΕΘ καθώς και να μπει άμεσα ο απαιτούμενος εξοπλισμός, ενώ τόνισε την ανάγκη να “βάλουν πλάτη” και οι ιδιώτες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ