Βουτιά στο παρελθόν με το Opel Monza


Αναβίωσης ιστορικών μοντέλων συνέχεια, με το φημολογούμενο Opel Monza. Όσοι δεν το θυμάστε ήταν κάποτε η ναυαρχίδα της γκάμας της γερμανικής εταιρείας, ένα πολυτελές grand tourer για τους γιάπηδες της εποχής που ήθελαν γρήγορη και άνετα μετακίνηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του AMS, αναζωπυρώθηκε η ελπίδα να βγει τελικά στην παραγωγή το πρωτότυπο Monza που είχε παρουσιαστεί το 2013. Όπως και άλλα ιστορικά κουπέ από άλλα εργοστάσια, έτσι και αυτό της Opel, θα διατίθεται πλέον ως ένα full size crossover. Αναμένεται να «χτιστεί» πάνω στη νέα πλατφόρμα eVMP του ομίλου PSA η οποία παρουσιάστηκε το καλοκαίρι και πιθανότητα θα τη δούμε για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής με το νέο Peugeot 3008. Η πλατφόρμα eVMP παρέχει ευελιξία στις διαστάσεις και η νέα ναυαρχίδα της Opel θα εξαντλήσει τα διαθέσιμα 4,90m συνολικού μήκους.

Υπάρχει πρόβλεψη για μετάδοση της κίνησης στους δυο ή και στους τέσσερις τροχούς με την ισχύ να φτάνει μέχρι τα 250 kW. Ανάλογα με το μέγεθος της πλατφόρμας και της έκδοσης δύναται να χρησιμοποιηθούν μπαταρίες χωρητικότητας από 60 έως 100 kWh με την αυτονομία να φτάνει αναλόγως τα 400 έως 650 χλμ. Η γερμανική εταιρεία φαίνεται πως με τα ηλεκτρικά οχήματα βρήκε τον τρόπο να φτιαχνει και πάλι ενδιαφέρονται οχήματα αφού ήδη έχει αξιοποιήσει την πλατφόρμα eCMP και διαθέτει το Mokka E.

Υπομονή τώρα μέχρι το 2024 οπότε και θα δούμε στις αντιπροσωπείες το νέο Monza.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ