Ύπνος ομορφιά: Ο δρόμος για μία υγιή επιδερμίδα

Ύπνος ομορφιά: Ο δρόμος για μία υγιή επιδερμίδα. Νέες μελέτες δείχνουν ότι η ομορφιά σας εξαρτάται από το πόσο το ρίχνετε ή όχι στον ύπνο! 

Φανταστείτε ένα podcast που λαμβάνει περίπου 3 εκατομμύρια λήψεις το μήνα, αλλά κανείς δεν πρόκειται να το ακούσει. Κατά τη διάρκεια του Drew Ackerman’s Sleep With Me, ο οικοδεσπότης διηγείται ιστορίες για ύπνο που κοιμάται μόνο για να σας βάλει στον ύπνο. Όχι ένα κακό επιχειρηματικό μοντέλο, δεδομένου ότι έως και 70 εκατομμύρια Αμερικανοί αναφέρουν κάποιο είδος διαταραχής του ύπνου, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η απόκτηση τουλάχιστον επτά ωρών ύπνου αλλάζει τη ζωή: Βελτιώνει την πνευματική αντοχή, την ικανότητα αντιμετώπισης, το μεταβολισμό και την ανοσολογική λειτουργία. Και αν η ομορφιά είναι το κίνητρό σας, υπάρχει και κίνητρο για το δέρμα σας. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε φέτος στο περιοδικό Nature Cell Biology επιβεβαιώνει μια άμεση σχέση μεταξύ λόξυγκας στους κιρκαδικούς ρυθμούς σας (ύπνος, αφύπνιση και φαγητό του σώματος) και την ικανότητα του δέρματος να συνθέτει κολλαγόνο. Ενώ το 25% της γήρανσης του δέρματος μπορεί να αποδοθεί στη γενετική, ένα επιβλητικό 75%  επηρεάζεται από επιγενετικούς, ή περιβαλλοντικούς λόγους και τρόπους ζωής όπως ο ύπνος.

Όσον αφορά την πραγματική μετάβαση σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας; “Το σώμα σας είναι πιο πιθανό να κοιμηθεί βαθιά εάν η θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο σας είναι στην πιο δροσερή πλευρά”, λένε οι ειδικοί. Αν ξοδεύουμε πάρα πολύ χρόνο στο κρεβάτι πέρα ​​από την πραγματική μας ανάγκη ύπνου, ο ύπνος μας γίνεται ελαφρύτερος και κατακερματισμένος καθώς αυτές οι πολύτιμες ώρες ύπνου κατανέμονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τέλος, μην πηγαίνετε στο κρεβάτι, εκτός εάν νιώθετε υπνηλία. “Αυτό το κύμα υπνηλίας είναι το βέλτιστο στοιχείο”, λέει ο Nofzinger – και αν δεν βγείτε μετά από 30 λεπτά, σηκωθείτε και κάντε κάτι διεγερτικό έως ότου η αίσθηση να επιστρέψει.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ