Έκζεμα Δερματίτιδα: Τι πρέπει να προσέξετε – Αντιμετώπιση

Έκζεμα Δερματίτιδα: Το 10% των ενηλίκων και των παιδιών στην Αμερική, έχουν εμφανίσει έκζεμα έστω μια φορά στη ζωή τους, ποσοστό που το καθιστά ως μία από τις πιο κοινές δερματικές παθήσεις.

Όταν το δέρμα εκτίθεται σε ουσίες, οι οποίες αντιδρούν με τα φυσικά έλαιά του, όπως είναι τα απορρυπαντικά, τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, τα χημικά, το συχνό πλύσιμο ή ακόμα και η κρύα και ξηρή ατμόσφαιρα, είναι πιθανό να προκληθεί φλεγμονώδης αντίδραση και να εκδηλωθεί το έκζεμα.

Μπορεί να είναι μια από τις πιο συνηθισμένες δερματικές παθήσεις, αλλά συνήθως είναι δύσκολο να αναγνωριστεί, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τα συμπτώματά του, ίσως αποτελούν ένδειξη για σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Προσέξτε σε ποιο σημείο στο σώμα σας εκδηλώνεται ο ερεθισμός και η ξηροδερμία.

Ιδιαίτερη σημασία για τη φύση του ερεθισμού έχει το αν αισθάνεστε φαγούρα και αν αυτός εκδηλώνεται πριν ή μετά την εμφάνισή του.

Τσεκάρετε το σχήμα και το μέγεθος του εξανθήματος.

Προσέξτε επιπλέον συμπτώματα που αισθάνεστε. Η δύσπνοια και ο υψηλός πυρετός μπορεί να αλλάξουν την αρχική διάγνωση

Ατοπική δερματίτιδα: Η βιταμίνη που ανακουφίζει από τα συμπτώματα

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια χρόνια υποτροπιάζουσα φλεγμονώδης δερματική ασθένεια με διαλείπουσες εκρήξεις που επιβαρύνει την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Είναι η πιο συνηθισμένη δερματική διαταραχή στα παιδιά, καθώς τα επηρεάζει σε ποσοστό 15% έως 20% παγκοσμίως.

Τα παιδιά που υποφέρουν από βαριάς μορφής ατοπική δερματίτιδα φαίνεται πως μπορούν να ανακουφιστούν από την προσθήκη της βιταμίνης D στη διατροφή τους, όπως υποστηρίζει νέα επιστημονική μελέτη

Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, η βιταμίνη D κατάφερε να καταπραΰνει τα συμπτώματα στα παιδιά που έπασχαν από σοβαρή ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα.

Στην τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή, οι ερευνητές ανέδειξαν τα αποτελέσματα από 86 πάσχοντες από τη φλεγμονώδη δερματική πάθηση, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη δοκιμή λαμβάνοντας είτε συμπληρώματα βιταμίνης D καθημερινά είτε ένα εικονικό φάρμακο.

Η φαρμακευτική αυτή αγωγή προστέθηκε στην προβλεπόμενη ιατρική φροντίδα τους για διάστημα 12 εβδομάδων.

«Η βιταμίνη D, είτε μέσω διατροφής είτε μέσω συμπληρωμάτων, θα μπορούσε να αποτελέσει μια αποτελεσματική επικουρική θεραπεία που θα βελτιώνει τα κλινικά αποτελέσματα των ασθενών με σοβαρή ατοπική δερματίτιδα», σημειώνουν οι συγγραφείς από το Εθνικό  Ινστιτούτο Ηπατολογίας και Τροπικής Ιατρικής της Αιγύπτου.

Tα ευρήματα δημοσειύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Pharmacology Research & Perspectives.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here