Κικίλιας: Ο υγειονομικός χάρτης της Ελλάδας


«Δέκα μήνες αγωνιζόμαστε σε μία πανδημία όλοι μαζί» είπε ο κ. Κικίλιας στην ενημέρωση για τις αντοχές του ΕΣΥ εν μέσω κορωνοϊού. Η παρουσίαση του υγειονομικού χάρτη της Ελλάδας.Για τους επαγγελματίες υγείας ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι υπήρχαν 88.690 τον Σεπτέμβριο και σήμερα, τον Νοέμβριο, έχουμε 100.984.

Για τις κλίνες ΜΕΘ ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι: «Είχαμε 557 τον Ιούλιο του 2019 από την προηγούμενη κυβέρνηση και σήμερα έχουμε 1.082 και έρχονται 234 νέες μέχρι το τέλος του έτους». Ενώ, είπε ότι ” Κανένας πολίτης δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αναμονή για να μπει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στον υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας αναφέρεται επίσης ότι υπάρχουν 4.590 κλίνες Covid-19, ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 2 εκατομμύρια τεστ (PCR και Rapid Test), με τις κινητές ομάδες να φτάνουν τις 450.000. Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στην κατάσταση της Θεσσαλονίκης, λέγοντας: «Είναι μία μεγάλη μάχη, αλλά δυστυχώς δεν προσέξαμε. Η θετικότητα φτάνει στο 32%».

O υπουργός Υγείας τόνισε  ότι τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στο σύστημα ακόμη 50 μονάδες εντατικής θεραπείας. Δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους της Υγείας να μείνουν όρθιοι και αντιμετωπίσουν την πανδημία.
Παράλληλα,  σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖα ότι πολιτευεται με ψέμματα και fakenews και ότι με την στάση τους δεν χτυπούν την κυβέρνηση αλλά τους ίδιους τους πολκίτες. θα κάνουμε μαζί με τον πρωθυπουργό ότι είναι δυνατό για ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση σημείωσε.

Αναλυτικά ο υγειονομικός χάρτης

 

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ