Τον χαβά του ο Τσαβούσογλου: Δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας στην Ανατ. Μεσόγειο


Στις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της αναφορικά με το Κυπριακό και την Ανατολική Μεσόγειο έμεινε και σήμερα πιστή η Τουρκία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

«Οι Tουρκοκύπριοι δεν θα ξανακαθίσουν σε τραπέζι διαπραγμάτευσης, απλά για να συζητήσουν. Αυτό ήταν και το μήνυμα που έστειλαν στις πρόσφατες εκλογές», διεμήνυσε από το βήμα συνεδρίου ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στο Κυπριακό.

Ο Τούρκος διπλωμάτης πρόσθεσε επίσης:

«Μην περιμένετε από την Τουρκία να εγκαταλείψει τα δικαιώματά της στις ενεργειακές πηγές της Ανατολικής Μεσογείου. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιτυχίας για πρωτοβουλίες, οι οποίες μας αφήνουν εκτός παιχνιδιού».

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Νίκο Δένδια.

Οι δύο άντρες συζήτησαν τις συνθήκες που θα επέτρεπαν συνάντηση προσεχώς, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με διπλωματικες πηγές, η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε την πάγια θέση της χώρας ότι όσο συνεχίζονται οι τουρκικές προκλητικές ενεργειες δεν υπάρχει περιθώριο για διάλογο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ