13033 sms: Θα υπάρχει τελικά περιορισμός μηνυμάτων εξόδου


13033 sms: Θα υπάρχει τελικά περιορισμός μηνυμάτων εξόδου. Παρά τα όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Π. Σταμπουλίδης, σχετικά με τον έλεγχο των μηνυμάτων και τον ενδεχόμενο περιορισμό, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης το αποκλείει κατηγορηματικά. 

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», εξήγησε πως δεν υπάρχει κανένας περιορισμός και αυτά τα δεδομένα δεν τα κοιτούν, ούτε τα κοιτούσαν ποτέ στο υπουργείο, και πρόσθεσε ότι το 13033 δημιουργήθηκε για να διευκολυνθεί ο κόσμος, ώστε να μην τυπώνει συνεχώς χαρτιά και συμπληρώνει φόρμες. Συμπλήρωσε ωστόσο, πως υπάρχουν πολίτες που έχουν κάνει φραγή σε πενταψήφια νούμερα και αυτό επηρεάζει την επικοινωνία με το 13033.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ξεκαθάρισε πως ισχύουν όσα ίσχυαν και στο πρώτο lockdown. “Το sms είναι σαν ένα κομμάτι, όπως ακριβώς η έγγραφη βεβαίωση που μπορεί να κάνει κανείς για να μπορέσει να κυκλοφορήσει και μετά καταστρέφεται. Δεν αποθηκεύονται τα μηνύματα. Δεν τα κρατάμε τα μηνύματα αυτά. Δεν ήταν ποτέ ο στόχος του 13033 αυτός”, είπε χαρακτηριστικά. Εξήγησε ότι οι πολίτες στέλνουν το sms για να δηλώνουν τον σκοπό της μετακίνησής τους και μόνο αυτό.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ