Κρήτη καταστροφές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Ρέθυμνο

Κρήτη καταστροφές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Ρέθυμνο, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκλήθηκαν σε αρκετές περιοχές.

Με σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, εκτός του Δήμου Ρεθύμνης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από πλημμυρικά, κατολισθητικά κτλ φαινόμενα, που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 10 Νοεμβρίου 2020 στην παραπάνω περιοχή.

Ειδικότερα, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επεκτείνεται για τον Δήμο Ρεθύμνου μέχρι τις 10 Μαΐου, ενώ για τους υπόλοιπους 4 Δήμους, Μυλοποτάμου, Ανωγείων, Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου τίθενται σε λειτουργία από σήμερα η απόφαση και πάλι μέχρι τις 10 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι το Ρέθυμνο είναι ήδη κηρυγμένο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας έως 26-02-2021, λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και εξαιτίας των έντονων καταστροφικών φαινομένων στις 10-11-2020, η απόφαση αυτή παρατείνεται έως και 10 Μαΐου 2021.

Στην περιοχή του Πλατανιά, οι Αρχές απηυθύναν έκκληση στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς ο ποταμός φούσκωσε επικίνδυνα. Ωστόσο το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στην περιοχή του Γεροποτάμου – Περάματος και ειδικότερα στο σημείο προς εργατικές κατοικίες. Σημειώνεται ότι οι δύο περιφερειακοί δρόμοι του Περάματος παρέμεναν κλειστοί μέχρι και τις 2:15 το μεσημέρι.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:” Δυστυχώς, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης επλήγη για άλλη μια φορά σφοδρότατα από έντονα καιρικά φαινόμενα, που είχαν ως αποτέλεσμα πλημμύρες και κατολισθήσεις, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε οικίες, επιχειρήσεις, αλλά και σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου. Από σήμερα και για έξι μήνες η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύ-μνης κηρύχτηκε από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και ξεκινάμε με όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες έναν α-γώνα δρόμου για να καταγράψουμε τις ζημιές, να αποζημιωθούν συμπολίτες μας από τα αρμόδια Υπουργεία και να δρομολογήσουμε τις απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις. Είναι ευτύχημα το ότι δε θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές σε αυτή την πρωτοφανή κακοκαιρία και σε αυτό συνετέλεσαν οι εκτεταμένες παρεμβάσεις καθαρισμού ρεμάτων και αντιπλημμυρικών έργων, που υλοποιήσαμε μετά τη θεομηνία του Φεβρουαρίου 2019″

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ