Επίδομα 800 ευρώ: Η μεγάλη ανατροπή – Δείτε πότε θα γίνει η πληρωμή


Επίδομα των 800 ευρώ: Σε μια ταραγμένη περίοδο που σημαδεύτηκε από την πανδημία του κορονοϊού, βρίσκεται ξανά η χώρα μας. Οι πολίτες δηλώνουν έντονα την ανησυχία τους για την κατάσταση τόσο της πανδημίας αλλά και της οικονομίας, που επικρατεί στη Ελλάδα

Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων έχουν βάλει λουκέτο για όσο κρατήσει το δεύτερο lockdown με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να έχουν βγει σε αναστολή.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων έχουν βάλει λουκέτο για όσο κρατήσει το δεύτερο lockdown με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να έχουν βγει σε αναστολή. Το κράτος έχει φροντίσει για τους ανθρώπους εκείνους που βρέθηκαν για άλλη μια φορά εκτός εργασίας, καθώς θα τους καταβάλει το ειδικό επίδομα.

Οι πληρωμές των ειδικών αποζημιώσεων από 587 έως 800 ευρώ θα πραγματοποιηθούν σταδιακά από τις 27 Νοεμβρίου έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Πληρωμές με βάση των μισθό

Όπως αποκάλυψε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, στο ΜEGA, “αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών για να δούμε πόσοι έχουν μπει σε αναστολή και για ποια χρονικά διαστήματα (μαζί με τους εργαζομένους που θα μπουν και τον Νοέμβριο), έτσι ώστε εάν αποφασίσουμε να πάμε σε δώρο επί του ονομαστικού μισθού να δούμε εάν αυτό μπορεί να γίνει δημοσιονομικά.”

Σύμφωνα με την κ. Στρατινάκη, καταβάλλεται προσπάθεια για όσους εργαζόμενους τέθηκαν σε αναστολή να λάβουν ως Δώρο Χριστουγέννων τον ονομαστικό τους μισθό και να μην υπολογιστεί με βάση τα 534 ευρώ για το διάστημα που ήταν σε αναστολή, όπως συνέβη με το Δώρο του Πάσχα.

Όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, το δώρο θα καταβληθεί «στον προβλεπόμενο από την σχετική νομοθεσία του 1981 χρόνο» από τους εργοδότες, ενώ μετά και σε δεύτερο χρόνο οι εργοδότες θα λάβουν από το κράτος το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στην κρατική συμμετοχή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ