Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Θεμέλιο ειρήνης η τριμερής συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου


Για κοινό όραμα των δύο χωρών έκαναν λόγο οι δύο ηγέτες. 

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Aμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Αιγύπτου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντήσει την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδέχτηκε τον κ. Αλ Σίσι στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η τριμερής συνεργασία είναι θεμέλιο ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας. Θεμέλιο που υπηρετούν σταθερά η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν – και είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη – μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

«Η συνάντησή μας γίνεται λίγες ημέρες μετά την εκλογή νέου προέδρου στις ΗΠΑ» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Στο εξής οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα γίνουν ισχυρότερες σε όλα τα επίπεδα. Ο Πρόεδρος Μπαιντεν θα συμβάλει στην αποκατάσταση των ισορροπιών και ασφάλειας στην περιοχή μας. Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να καλωσορίζει την επιστροφή των ΗΠΑ στον κεντρικό του ρόλο ως ηγετικού παράγοντα του ΝΑΤΟ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ