Εγκυμοσύνη – σεξ: Επηρεάζει την σχέση του ζευγαριού;


Εγκυμοσύνη- σεξ: Επηρεάζει την σχέση του ζευγαριού. Η αντιμετώπιση της εγκυμοσύνης ως ζευγάρι μπορεί να είναι μια πρόκληση αλλά όσο υπέροχη όσο δύσκολη.

Κατά τον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο η εγκυμοσύνη επηρεάζει τη σχέση του ζευγαριού, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι ατομικές διαφορές είναι μεγάλες. Όμως, αναμφίβολα, η επικείμενη άφιξη ενός παιδιού σηματοδοτεί ένα πριν και μετά στη ζωή του καθενός από τους γονείς του και επίσης στη συναισθηματική τους ένωση . Έτσι, εάν το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών είναι θετικό ή αρνητικό θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται και οι δύο την κατάσταση.

Αυτό το συναισθηματικό roller coaster μπορεί να επηρεάσει τη σχέση του ζευγαριού εάν δεν υπάρχει επικοινωνία, ενσυναίσθηση και ανοχή μεταξύ τους. Είναι σημαντικό η γυναίκα να γνωρίζει τι συμβαίνει μέσα της, έτσι ώστε να μπορεί να βασίζεται σε συγκεκριμένα γεγονότα και όχι σε εντυπώσεις, ώστε να μην επηρεάζεται τόσο από τις ενέργειες του συντρόφου της. Όμως, από την πλευρά του, ο άντρας πρέπει να είναι υπομονετικός, με κατανόηση και ευαίσθητος στη διαδικασία που περνάει η σύντροφός του. Διαφορετικά, εάν δεν υπάρχει καλή διάθεση και των δύο στον διάλογο, οι τριβές μπορεί να είναι έντονες και σταθερές. Η γυναίκα μπορεί να αισθάνεται μοναξιά, παρεξηγημένη και συναισθηματικά παραμελημένη, ενώ ο άντρας μπορεί να αισθάνεται επίθεση και κακομεταχείριση χωρίς λόγο.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι η μείωση της λίμπιντο είναι συχνή, ειδικά σε μερικές στιγμές της εγκυμοσύνης. Η σωματική δυσφορία και η αλλαγή μπορεί να συμβάλουν σε αυτό. Επομένως, είναι απαραίτητο να είστε υπομονετικοί και να κατανοείτε ο ένας τον άλλον και να περνάτε από κάθε στάδιο από την αγάπη, την αποδοχή και την ένωση. Όλα θα περάσουν. Η ενσυναίσθηση, η υπομονή, η ανοχή και η αγάπη που μια μέρα μας οδήγησαν να σφυρηλατήσουμε τον δεσμό πρέπει να είναι βασικοί σύμμαχοι. Με αυτόν τον τρόπο, η εγκυμοσύνη θα είναι μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της υπάρχουσας ένωσης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ