Κρούσματα σήμερα: 2.752 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – Στους 43 οι νέοι θάνατοι, στους 297 οι διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα: Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα. Τι ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη 11/11

Διπλό αρνητικό ρεκόρ με και σήμερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη 11/11 ανακοινώθηκαν 2.752 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 63.321, εκ των οποίων το 54,2% άνδρες.

Από τα νέα κρούσματα, τα 4.556 (7,2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17.036 (26,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το πρώτο αρνητικό ρεκόρ που καταρρίπτεται και σήμερα, αφορά στους διασωληνωμένους. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι 297 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Οι 82 (27,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82,8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Ακόμη, σημειώνεται, ότι 347 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το δεύτερο θλιβερό ρεκόρ αφορά στους θανάτους. Σήμερα, καταγράφηκαν 43 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας να ανέρχεται στους 909. Εξ αυτών, οι 369 (40,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η ημερήσια κατανομή των κρουσμάτων

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 104 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 103 ετών).

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 2003274 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 98697 δείγματα.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ