Κορονοϊός – Σαραφιανός: Διαθέσαμε 500 κλίνες από ιδιωτικές κλινικές

Η «επίταξη» ιδιωτικών κλινικών ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη με βάσει τις τιμές του ΕΟΠΥΥ και χωρίς καμία επιβάρυνση των πολιτών, ενώ έχουν λυθεί και τα ζητήματα που αφορούν ιατρικές πράξεις γιατρών του ΕΣΥ στις ιδιωτικές κλινικές για την περίθαλψη των ασθενών που μεταφέρονται από τα Δημόσια Νοσοκομεία.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών κ. Γρηγόρης Σαραφιανός, σε συνέντευξή του στο Radio North 98.

«Από την Παρασκευή το ΕΚΑΒ μας φέρνει συνεχώς ασθενείς από τα Δημόσια Νοσοκομεία», τόνισε. «Έχουμε ήδη διαθέσει 500 κλίνες σε ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Στην Αθήνα δεν έχει χρειαστεί ακόμα να εφαρμοστεί. Πανελλαδικά, ο ιδιωτικός τομέας περιλαμβάνει 15.000 κλίνες. Θα δούμε τι βάρος θα χρειαστεί να απορροφήσουμε και θα το κάνουμε.»

Ο κ. Σαραφιανός εξήγησε ότι δεν προβλέπεται η εξυπηρέτηση περιστατικών Covid: «Δεν έγινε καν συζήτηση επ` αυτού, διότι σε αντίθεση με Δημόσια Νοσοκομεία που έχουν πολλές διαφορετικές εισόδους, πτέρυγες και τους αντίστοιχους ανελκυστήρες, στις ιδιωτικές κλινικές δεν μπορεί να στεγανοποιηθεί ένα τμήμα για να μετατραπεί σε χώρο νοσηλείας ασθενών covid. Είμαστε ωστόσο εδώ, παρόντες, για την αποσυμφόρηση και στήριξη του συστήματος Δημόσιας Υγείας».

Οι ιδιωτικές κλινικές, στο μεταξύ, μετρούν ήδη απώλειες στο προσωπικό τους, το οποίο «μετανάστευσε» στον δημόσιο τομέα, παρόλο, που όπως αναφέρει ο κ. Σαραφιανός, προϋπήρξε συνεννόηση με το υπουργείο. «Με τις προσλήψεις που έγιναν στην πρώτη φάση της πανδημίας 3.800 νοσηλευτές από τον ιδιωτικό τομέα προσελήφθησαν στον δημόσιο τομέα. Αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα, παρότι είχαμε συμφωνήσει ότι οι προσλήψεις που θα γίνονταν θα ήταν από πραγματικά ανέργους και όχι από εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Αποδεικνύεται όμως, πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον όσο παράξενο κι αν φαίνεται. Ψάχνουμε νοσηλευτές και δεν βρίσκουμε. Είτε έχουν φύγει στο εξωτερικό, είτε οι απόφοιτοι σχολών νοσηλευτικής, δεν θέλουν τελικά να ασκήσουν αυτό το επάγγελμα».

Ένα θέμα είναι τι θα γίνει με τους χρόνια πάσχοντες, ιδιαίτερα καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς: «Ακόμα υπάρχει εκκρεμότητα εδώ. Εμείς πάντως έχουμε ενημερώσει πως μπορούμε να συνδράμουμε, αυξάνοντας –για παράδειγμα- τις βάρδιες στις μονάδες τεχνητού νεφρού».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ