Απίστευτες εικόνες στην Ιταλία: Χορηγούν οξυγόνο σε ασθενείς μέσα στα αυτοκίνητά τους


Καθώς οι κλίνες δεν επαρκούν  το νοσηλευτικό προσωπικό βάζει αναπνευστήρες ακόμη και στο πάρκινγκ

Απίστευτες εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου από την Ιταλία, αντίστοιχες με αυτές, της άνοιξης με το πρώτο κύμα κορονοϊού που είχε χτυπήσει τότε την χώρα. Σημειώνεται ότι το σύστημα υγείας της χώρας έχει χτυπήσει «κόκκινο», με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

Όπως φαίνεται και από το σχετικό βίντεο πολίτες στη Νάπολη, περιμένουν την ιατρική φροντίδα μέσα στα αυτοκίνητά τους, έχοντας σχηματίσει ουρές στον δρόμο, έξω από τα νοσοκομεία τα οποία δεν μπορούν να δεχτούν παραπάνω ασθενείς.

Καθώς οι κλίνες δεν επαρκούν το νοσηλευτικό προσωπικό βάζει αναπνευστήρες ακόμη και στο πάρκινγκ. Σύμφωνα τον τα ξένα ΜΜΕ, το χάος οφείλεται στο γεγονός ότι πολίτες διακατέχονται από πανικό και σπεύδουν στα νοσοκομεία ζητώντας βοήθεια ακόμα και με ήπια συμπτώματα.

Πάνω από ένα εκατομμύριο κρούσματα

Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία. Από την αρχή της πανδημίας, στη χώρα έχουν καταγραφεί 1.028.424 κρούσματα.

Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, ανακοινώθηκε ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 18.723 άνθρωποι, Κατά τη σημερινή ημέρα, έχασαν τη μάχη με τον θάνατο 152 ασθενείς του κορονοϊού και καταγράφηκαν 8.180 νέα κρούσματα.

Υπάρχει όμως και μια καλή είδηση, από την περιφέρεια αυτή η οποία πλήττεται όσο καμία άλλη από τον ιό: χθες κάθε εκατό πολίτες που υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ, 23,2 προέκυψαν θετικοί. Σήμερα ο αριθμός αυτός μειώθηκε στο 15,5.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ