CNN: Ο Μπουρλά πούλησε μετοχές της Pfizer 5,5 εκατ. δολ. την ημέρα της ανακοίνωσης για το εμβόλιο


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Οι μετοχές της Pfizer και της BionTech έκαναν «ράλι» μετά τα θετικά νέα. Η αμερικανική εταιρεία είχε άνοδο 8% τη Δευτέρα και η γερμανική ακόμη περισσότερο, με κέρδη 15%.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει Το CNN o διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Δρ Άλμπερτ Μπουρλά, πώλησε μετοχές της εταιρείας αξίας εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα που έγινε η ανακοίνωση ότι το εμβόλιο που αναπτύσσει σε συνεργασία με τη γερμανική BionTech κατά του κορωνοϊού έχει 90% αποτελεσματικότητα.

Σύμφωνα με το CNN, o Μπουρλά πώλησε 132.508 μετοχές της Pfizer στα 41,94 δολάρια, που σημαίνει ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 5,57 εκατ. δολαρίων.

Η έγκριση του εμβολίου των φαρμακευτικών Biontech και Pfizer, που φέρεται να προσφέρει προστασία 90% έναντι του Covid-19, βρίσκεται προ των πυλών. Παρά ταύτα ορισμένα βασικά ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί ακόμη επαρκώς.

Οι Biontech και Pfizer υποστηρίζουν ότι βάσει των ερευνών τους το εμβόλιο που ανέπτυξαν από κοινού προστατεύει σε βαθμό άνω του 90% έναντι του κορωνοϊού. Εντούτοις πρόκειται για τα πρώτα ενδιάμεσα αποτελέσματα των εν εξελίξει ερευνών των δυο εταιριών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν, για παράδειγμα, δεδομένα όσον αφορά την προστασία που προσφέρει το εμβόλιο σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων. Δεν είναι σαφές εάν το εμβόλιο προστατεύει ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένους, σχολίασε ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών Λοιμωξιολογίας του Charité του Βερολίνου Λάιφ-Έρικ Σάντερ.

Άλλοι ειδικοί επισημαίνουν την ίδια ώρα ότι τα δεδομένα δεν προέρχονται από μια επιστημονική δημοσίευση, αλλά ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο μιας συνέντευξης Τύπου. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί πάντως ότι το εμβόλιο προσφέρει όντως προστασία 90%, «αυτό θα ήταν ένα απροσδόκητα υψηλό ποσοστό», εκτίμησε ο Λάιφ-Έρικ Σάντερ. «Διότι άλλα εμβόλια, όπως αυτό της γρίπης, δεν προστατεύουν σε αυτό το βαθμό», όπως λέει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ