Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο γυναίκες που έστηναν τροχαία για να εισπράξουν χρήματα

Σχεδόν 32.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν δύο αλλοδαπές από ισάριθμες γυναίκες, τις οποίες έπεισαν ότι συγγενικό τους πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα.

Πρόκειται για την γνωστή απάτη με τα τροχαία «μαϊμού» όπου επιτήδειοι καλούν σε ανυποψίαστους πολίτες, αξιώνοντας χρηματικά ποσά προκειμένου να αποφύγουν οι υποτιθέμενοι υπαίτιοι των τροχαίων -που είναι συγγενικά πρόσωπα των υποψήφιων θυμάτων- τις συνέπειες του νόμου.

Στην περίπτωση των δύο αλλοδαπών η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ταυτοποίησε τα στοιχεία τους και όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για δύο Βουλγάρες, 43 και 45 ετών, εκ των οποίων η πρώτη είναι ήδη έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης της χώρας για παρόμοιο αδίκημα.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι με το παραπάνω πρόσχημα αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλα πέντε άτομα με την προσδοκώμενη «λεία» στις περιπτώσεις αυτές να ανέρχεται σε συνολικά 170.000 ευρώ.

Οι δύο τετελεσμένες απάτες έγιναν τον περασμένο Αύγουστο ενώ προέκυψε η εμπλοκή συνεργών τους, τα στοιχεία των οποίων παραμένουν άγνωστα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here