Σοκ στη Βρετανία: 30χρονη νοσοκόμα «serial killer» – Κατηγορείται ότι σκότωσε 10 μωρά


Αρχίζει σήμερα (12/11) η δική της Λούσι Λετμπαϊ, η οποία κατηγορείται για το θάνατο οκτώ βρεφών και την απόπειρα δολοφονίας ακόμα δέκα νεογέννητων στη Βρετανία

Ο υπόπτως μεγάλος αριθμός βρεφικής θνησιμότητας σε μονάδα νεογνών νοσοκομείου της Αγγλίας από το 2015 έφερε την αστυνομία στα ίχνη μιας νοσοκόμας.

Πρόκειται για την Lucy Letby, η οποία κατηγορήθηκε ότι σκότωσε 10 μωρά και προσπάθησε να δολοφονήσει ακόμη τόσα στο νοσοκομείο Countess of Chester.

Οι κατηγορίες αφορούν την περίοδο μεταξύ 2015 και 2016. Η 30χρονη νοσοκόμα είχε συλλήφθη για πρώτη φορά από την αστυνομία το 2018 μετά από αναίτια αύξηση θανάτων νεογέννητων στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν της είχαν αποδοθεί κατηγορίες καθώς δεν είχαν προκύψει στοιχεία.

Η νοσοκόμα συνελήφθη πρόσφατα για τρίτη φορά, καθώς η έρευνα παραμένει ανοιχτή και προέκυψαν νέα στοιχεία εις βάρος της.

Ο επιθεωρητής της τοπικής αστυνομίας, Paul Hughes, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τον Ιούλιο του 2018 μια επαγγελματίας της υγείας συνελήφθη ως ύποπτη για φόνο σχετικά με τον θάνατο 10 μωρών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων 6 μωρών. Βρήκε με εγγύηση όσο οι έρευνες συνεχίζονταν.

Τον Ιούνιο του 2019 η επαγγελματίας της υγείας συνελήφθη εκ νέου ως ύποπτη για τον φόνο 10 μωρών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων 6 μωρών. Τότε συνελήφθη επίσης και για την απόπειρα δολοφονίας άλλων 3 μωρών.

Σήμερα, όσο οι ανακρίσεις συνεχίζονται, η επαγγελματίας της υγείας συνελήφθη ξανά ως ύποπτη για τον φόνο 10 μωρών και την απόπειρα δολοφονίας 9 μωρών».

Η αστυνομία άρχισε να ερευνά τον μεγάλο δείκτη βρεφικής θνησιμότητας του συγκεκριμένου νοσοκομείου τον Μάιο του 2017, ξεψαχνίζοντας τα αίτια θανάτου 15 μωρών μεταξύ Ιουνίου 2015 και Ιουνίου 2016.

Η έρευνα επεκτάθηκε αργότερα και περιλάμβανε πια τον θάνατο 17 μωρών και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που εμφάνισαν άλλα 16 μωρά μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουλίου 2016.

Οι αρχές κατέληξαν στη νοσοκόμα ως Νο 1 ύποπτη και έψαξαν το σπίτι της. Η Letby εργάζεται ως νοσοκόμα στη βρεφική μονάδα από το 2011, όσο σπούδαζε ακόμα νοσηλευτική.

Η Λέτμπαϊ, πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα, Πεμπτη, στο Δικαστήριο του Γουόρινγκτον.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ