Σεξ σπέρμα: Γιατί διαρρέει μετά την ερωτική πράξη


Σεξ σπέρμα: Γιατί διαρρέει μετά την ερωτική πράξη. Όταν προσπαθούν για εγκυμοσύνη, τα ζευγάρια αρχίζουν να βλέπουν το σεξ από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.

Μπορεί να παρατηρήσουν, για παράδειγμα, ότι το σπέρμα ρέει μετά από σεξ. Αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό όταν ο στόχος είναι η σύλληψη, καθώς αναρωτιέστε, “Πώς υποτίθεται ότι το σπέρμα γονιμοποιεί τα αυγά μου εάν δεν μπορεί να φτάσει;”

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, είναι απολύτως φυσιολογικό να διαρρέει το σπέρμα μετά το σεξ, λέει ο Δρ Michele Hakakha, και δεν επηρεάζει τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Για να κατανοήσουμε αυτό το γεγονός, είναι χρήσιμο να έχουμε μια βασική επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας της σύλληψης: Το σπέρμα αποτελείται από πολλά μικροσκοπικά σπερματοζωάρια που κινούνται μέσα στο σπερματικό υγρό. Η κανονική ανδρική εκσπερμάτωση περιέχει μεταξύ 39 και 928 εκατομμύρια σπέρματα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Μόνο ένα σπέρμα χρειάζεται να γονιμοποιήσει το αυγό για να συμβεί σύλληψη.

Το σπέρμα ταξιδεύει γρήγορα, οπότε αρχίζουν να περπατούν στις σάλπιγγες και μέσα σε λίγα λεπτά συναντώνται το σπέρμα και το αυγό. Η εγκυμοσύνη μπορεί να συμβεί υπό τις σωστές συνθήκες, αλλά λάβετε υπόψη ότι η σύλληψη συχνά απαιτεί χρόνο. Οι ειδικοί συνιστούν να επισκεφθείτε έναν ειδικό γονιμότητας εάν έχετε προσπαθήσει να συλλάβετε για ένα χρόνο χωρίς αποτελέσματα. Εάν είστε άνω των 35 ετών, ο όρος μειώνεται σε έξι μήνες. Δεν χρειάζεται να ξαπλώνεις στο κρεβάτι με τα πόδια σου σηκωμένα μετά τη σεξουαλική επαφή για να μείνεις έγκυος. Το γεγονός ότι το σπέρμα διαρρέει στη συνέχεια δεν μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ