Καυτερή πιπεριά οφέλη: Συμβάλλει στην μακροζωία


Η έρευνα, οποία βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, υποστηρίζει πως οι καταναλωτές καυτερής πιπεριάς ζουν περισσότερα χρόνια λόγω των αντιφλεγμονωδών, αντιοξειδωτικών, αντικαρκινικών και ρυθμιστικών στην γλυκόζη ιδιοτήτων του μπαχαρικού. Οι ιδιότητες αυτές φαίνεται να είναι υπεύθυνες για την μείωση των πιθανοτήτων στην εμφάνιση καρδιαγγειακών ή καρκινικών ασθενειών, μειώνοντας έτσι και το ρίσκο θανάτου.

Η έρευνα βασίστηκε στην ανάλυση 4.728 γύρω από την καυτερή πιπεριά ενώ μελετήθηκαν συνολικά 570.000 άνθρωποι από διάφορα μέρη της γης, Ιράν, ΗΠΑ, Κίνα και Ιταλία. Οι καταναλωτές του μπαχαρικού σημείωσαν 26% σχετική μείωση στους θανάτους από καρδιαγγειακές παθήσεις, 23% σχετική μείωση στους θανάτους από καρκινοειδείς παθήσεις ενώ 25% σχετική μείωση σε κάθε είδος θανάτου.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα» δήλωσε ο κύριος συγγραφέας της ερευνητικής αναφοράς ενώ σημείωσε την καθολική σημασία των διατροφικών συνηθειών στην πρόληψη των πρώιμων θανάτων. Παρά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της έρευνας, ωστόσο, είναι πολύ νωρίς να οριστεί με πλήρη επιστημονική εγκυρότητα η συμβολή της καυτερής πιπεριάς στην μακαροχρόνια ζωή. Ο Δόκτωρ σημείωσε την ανάγκη για περισσότερες έρευνες πάνω στο φυτό που να επιβεβαιώνουν τα πρώιμα αποτελέσματα, ενώ ανοιχτό παραμένει το ερώτημα για την ποσότητα που θα πρέπει να καταναλώνεται το μπαχαρικό για την επίτευξη των οφελών για την υγεία.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ