Ο κορονοϊός «σαρώνει» τη Λάρισα: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Επιτάσσονται ιδιωτικά

Κορονοϊός: Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Λάρισας, καθώς οι κλίνες ΜΕΘ, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γεμίσει, με τα non-covid περιστατικά να μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές που έχουν επιταχθεί. 

Οι αριθμοί που παρουσιάστηκαν σήμερα, στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας ν. Λάρισας, είναι αποκαλυπτικοί… Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Νίκος Νταφούλης δήλωσε νωρίτερα ότι από τις 20 κλίνες ΜΕΘ Covid οι 19 έχουν καλυφθεί. Ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχουν καλυφθεί όλες οι κλίνες ΜΕΘ. Σε ότι αφορά τα κρεβάτια απλής νοσηλείας για κορονοϊό από τα 46 έχουν καλυφθεί τα 41.

Ο κ. Νταφούλης ζήτησε επίσης νωρίτερα ακόμη μία φορά αφενός να επιταχθούν ιδιωτικές δομές υγείας και αφετέρου ιδιώτες γιατροί να στελεχώσουν δομές τύπου «ΑΡΩΓΗΣ». Σ’ αυτό το σημείο υπογράμμισε πως είναι αδύνατον γιατροί και νοσηλευτές του δημόσιου συστήματος να μεταφερθούν σε τέτοιες δομές εξαιτίας του γεγονότος ότι συνεχώς μειώνεται ο αριθμός τους καθώς μπαίνουν σε καραντίνα είτε γιατί είναι θετικοί στον κορoνοϊό, είτε γιατί στο στενό περιβάλλον τους υπάρχει κρούσμα.

Το μέλος Δ.Σ. της ΕΙΚΝΥΛ και διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΛ Δημήτρης Μπαμπαλής στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «κάθε εφημερία είναι χειρότερη από την προηγούμενη», προσθέτοντας ότι πλέον δεν φτάνουν ούτε οι υποδομές, ούτε το προσωπικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ