Γερμανία: Σε ποσοστό – ρεκόρ η δημοτικότητα της Άνγκελα Μέρκελ


Στην κορυφή της λίστας με τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της Γερμανίας βρίσκεται και πάλι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, της οποίας η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού φαίνεται να κερδίζει την αποδοχή των πολιτών. Δημοφιλής αποδεικνύεται και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς (SPD).

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση Deutschlandtrend του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, σε ποσοστό 74% οι πολίτες δηλώνουν «πολύ ικανοποιημένοι» ή «ικανοποιημένοι» με το έργο της καγκελαρίου.

Το ποσοστό αποτελεί την καλύτερη επίδοση της κυρίας Μέρκελ στην 15ετή θητεία της.

Στην δεύτερη θέση δημοτικότητας ακολουθεί ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU), με 65% (+3), ενώ τρίτος είναι ο Όλαφ Σολτς με 63% (+11 από την προηγούμενη μέτρηση).

Ο κ. Σολτς, ως υπουργός Οικονομικών, διαχειρίζεται την πολιτική κρατικής βοήθειας για τους πληττόμενους από τις συνέπειες της πανδημίας.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας (SPD) με 57% (+6) και στην πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ (CDU) με 55% (+8).

Δυσμενή είναι τα αποτελέσματα της έρευνας για τον συμπρόεδρο των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος βρίσκεται στην έβδομη θέση με μόλις το 33% των ερωτηθέντων να δηλώνει ικανοποιημένο από το έργο του και με απώλειες μιας μονάδας από τον Σεπτέμβριο. Είναι μάλιστα ο μόνος από τους πολιτικούς της κατάταξης που κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας είδε το ποσοστό δημοτικότητάς του να μειώνεται.

Σε επίπεδα – ρεκόρ έχει ανέβει παράλληλα η αποδοχή της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, η οποία απολαμβάνει την εμπιστοσύνη ενός 67% των πολιτών. Ακόμη και στις τάξεις των ψηφοφόρων των Πρασίνων, η αποδοχή της κυβέρνησης φθάνει στο 85%.

Αντιθέτως, οι ψηφοφόροι της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) απορρίπτουν την κυβερνητική πολιτική σε ποσοστό 87%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ