Ινδία φαρμακευτική βιομηχανία: Αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις από την Κίνα

Ινδία φαρμακευτική βιομηχανία: Η φαρμακευτική βιομηχανία της Ινδίας είναι γνωστή για την πώληση φαρμάκων στον κόσμο σε λογικές τιμές, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες. Αυτό βοήθησε την Αφρική στην καταπολέμηση του HIV / AIDS, για παράδειγμα. Τέτοιες προσπάθειες έχουν κερδίσει την φήμη της Ινδίας ως «φαρμακοβιομηχανία του κόσμου». Τώρα, τα πλεονεκτήματα που επέτρεψαν στην Ινδία να διαδραματίσει αυτόν τον ρόλο κινδυνεύουν να διαβρωθούν. Όχι μόνο θα ήταν άσχημα νέα για την οικονομία της Ινδίας, αλλά θα μπορούσε επίσης να δυσκολέψει την πρόσβαση των αναπτυσσόμενων χωρών στα φάρμακα που χρειάζονται – απειλώντας τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ στη διαδικασία.

Οι προκλήσεις της Ινδίας

Η Ινδία είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα γενόσημα φάρμακα, τα οποία περιέχουν τα ίδια συστατικά με την αρχική έκδοση και κυκλοφορούν στην αγορά μετά τη λήξη του αρχικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Οι κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες της Ινδίας περιλαμβάνουν τις Cipla, Aurobindo Pharma, Lupine, Dr Reddy’s Laboratories και Sun Pharmaceutical Industries. Μια πρόκληση έρχεται από την Κίνα, η οποία εξάγει όλο και περισσότερο δραστικά φαρμακευτικά συστατικά τα τελευταία χρόνια. Οι ινδικές εταιρείες κατάφεραν να το μετατρέψουν σε ευκαιρία χρησιμοποιώντας αυτά τα συστατικά για να προμηθεύσουν φάρμακα σε λογικές τιμές, μειώνοντας παράλληλα το κόστος παραγωγής και τις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης.

Αλλά η Κίνα επεκτείνεται επίσης σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το παγκόσμιο μερίδιο των εξαγωγών σκευασμάτων της Κίνας τριπλασιάστηκε από 0,4% το 2009 σε 1,2% το 2018, ενώ η Ινδία διπλασιάστηκε την ίδια περίοδο από 1,5% σε 3,6%. Είναι αξιοσημείωτο ότι το 36% των εξαγωγών της Κίνας είναι προς την ΕΕ και τη Βόρεια Αμερική, όπου οι κανονισμοί είναι οι πιο αυστηροί, σε σύγκριση με το 19% το 2009. Η πολιτική «Made in China 2025» του Πεκίνου έχει προσδιορίσει τα φαρμακευτικά προϊόντα ως μια από τις στρατηγικές βιομηχανίες της. Το αυξανόμενο μερίδιο των κινεζικών σκευασμάτων έχει ενισχυθεί από βελτιωμένα πρότυπα που φαίνεται να κάνουν τον κόσμο λιγότερο ανησυχητικό για την ποιότητα της κινεζικής ιατρικής. Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Κίνας εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές το 2013 για να καταστήσει τα γενόσημα φάρμακα βιοϊσοδύναμα με τα πρωτότυπα και το 2016, η κυβέρνηση τα κατέστησε υποχρεωτικά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here