Εφαρμογές γνωριμιών: Τι οδηγεί στην αύξηση της χρήσης τους


Εφαρμογές γνωριμιών: Τι οδηγεί στην αύξηση της χρήσης τους. Μια μελέτη διαπιστώνει ότι το κοινωνικό άγχος και η κατάθλιψη οδηγούν σε μεγαλύτερη χρήση εφαρμογών γνωριμιών και επηρεάζουν αυτό που οι άνθρωποι ελπίζουν να κερδίσουν από αυτές.

Τα δεδομένα του Pew Research Center που κυκλοφόρησαν τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους δείχνουν ότι, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 30% των ενηλίκων έχουν χρησιμοποιήσει έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή γνωριμιών.

Σύμφωνα με μια έρευνα της Statista, το πρώτο τρίμηνο του 2020, η Tinder, η πιο δημοφιλής από αυτές τις εφαρμογές, είχε περισσότερους από 6 εκατομμύρια συνδρομητές. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τη χρήση μιας εφαρμογής γνωριμιών.

Τώρα, μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Ryerson στο Τορόντο του Καναδά, εξετάζει συγκεκριμένα τη σχέση μεταξύ κοινωνικού άγχους, κατάθλιψης και εφαρμογών γνωριμιών.

Συνολικά 374 άτομα που χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών προσλήφθηκαν για τη μελέτη και απάντησαν σε ερωτήσεις που τέθηκαν μέσω της πλατφόρμας Mechanical Turk.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν το απόθεμα κοινωνικής φοβίας 17 ερωτήσεων (SPIN), στο οποίο ένα άτομο περιγράφει το άγχος που έχουν βιώσει σε κοινωνικές καταστάσεις την τελευταία εβδομάδα.

Οι ερευνητές αναγνωρίζουν την έρευνα SPIN για τη χρησιμότητά της ως ψυχομετρικού μέτρου.

Επιπλέον, τα άτομα ολοκλήρωσαν την εξίσου καλά εξεταζόμενη έρευνα 21 ερωτήσεων κατάθλιψης κατάθλιψης πίεσης για τη μέτρηση του άγχους, των συμπτωμάτων κατάθλιψης και του στρες.

Εφαρμογές γνωριμιών – Η έρευνα αποκάλυψε: 

Το κοινωνικό άγχος και η κατάθλιψη σχετίζονται με τη χρήση εφαρμογών γνωριμιών για ευκολία επικοινωνίας και από τα δύο φύλα, αν και το αποτέλεσμα είναι πιο έντονο για τις γυναίκες.

Οι γυναίκες με κοινωνικό άγχος είναι πιο πιθανό να ενδιαφέρονται να αποκτήσουν αγάπη μέσω εφαρμογών γνωριμιών.

Οι εφαρμογές γνωριμιών χρησιμοποιούνται για επικύρωση αξίας από άτομα και των δύο φύλων με κοινωνικό άγχος. Αυτό ισχύει και για τα άτομα με κατάθλιψη, με ισχυρότερο αποτέλεσμα στις γυναίκες από τους άνδρες.

Σε αντίθεση με τις προσδοκίες των ερευνητών, υπήρχε μια θετική σχέση μεταξύ του κοινωνικού άγχους και του ενθουσιασμού του ενθουσιασμού για τις γυναίκες, αν και όχι για τις γυναίκες που ζουν με κατάθλιψη.

Υπήρχε μια σχέση μεταξύ του κοινωνικού άγχους σε άνδρες και γυναίκες με μια προσπάθεια να αποκτήσουν περιστασιακό σεξ. Αυτό ισχύει επίσης σε άτομα που ζουν με κατάθλιψη, με ισχυρότερο αποτέλεσμα στις γυναίκες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ