Άθληση για όλους: Επηρεάζει την ψυχολογική ευημερία

Άθληση για όλους: Επηρεάζει την ψυχολογική ευημερία. Γιατί οι άνθρωποι που παίζουν σπορ απολαμβάνουν μεγαλύτερη ψυχολογική ευεξία;

Εάν θέλουμε να μειώσουμε το άγχος, να αυξήσουμε τα κίνητρα και την αυτοεκτίμησή μας, καθώς και να βελτιώσουμε τη συναισθηματική νοημοσύνη, ο αθλητισμός μπορεί να μας βοηθήσει να το επιτύχουμε. Λοιπόν, παρά το γεγονός ότι η άσκηση έχει πολλά φυσικά οφέλη, τα έχει και για το μυαλό μας . Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) επισημαίνει ότι “περίπου το 23% των ενηλίκων και το 81% των εφήβων της σχολικής ηλικίας δεν παραμένουν αρκετά ενεργά”. Για να το αλλάξετε αυτό, είναι βολικό να ανακαλύψετε πώς δρα ο αθλητισμός στην ψυχολογική μας ευεξία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να πάρουμε την απόφαση να το κάνουμε συνήθεια.

Η πρόταση για ένα επεξηγηματικό μοντέλο ψυχολογικής ευημερίας στο αθλητικό πλαίσιο δείχνει ότι «η συναισθηματική νοημοσύνη επηρεάζει άμεσα την ψυχολογική ευημερία» των ανθρώπων που κάνουν κάποιο είδος αθλητισμού. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς πολλά συναισθήματα εμφανίζονται συχνά κατά τη διάρκεια του αθλητισμού. Η σωματική άσκηση μας επιτρέπει να έχουμε μεγαλύτερη συναισθηματική νοημοσύνη και αυτό, με τη σειρά του, κάνει τον αθλητισμό να επηρεάζει την ψυχολογική μας ευημερία. Το αίσθημα ασφάλειας στον εαυτό μας, η αυτοπεποίθηση και η μάθηση – που προέρχονται από την εμπειρία – επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση, επιτρέποντάς μας να αισθανόμαστε καλύτερα.

Η άθληση επηρεάζει την ψυχολογική μας ευημερία και αυτό μπορούμε να το αντιληφθούμε αν περιβαλλόμαστε από  τους ανθρώπους που ασκούνται. Φαίνονται πιο χαρούμενοι, πιο παρακινημένοι και ενεργητικοί. Μπορούμε επίσης να τα επιτύχουμε όλα αυτά εάν αρχίσουμε να ασκούμε. Μια  ψυχολογική ευημερία που θα έχει θετικό αντίκτυπο στις σχέσεις μας, στον τρόπο αντιμετώπισης δυσκολιών στην εργασία και σε άλλες σειρές περιστάσεων που μπορούμε να βιώσουμε στην καθημερινή μας ζωή.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ