Σεξ ζευγάρι: Αυτοί που μοιράζονται τις δουλειές έχουν καλύτερη ερωτική ζωή


Σεξ ζευγάρι: Αυτοί που μοιράζονται τις δουλειές έχουν καλύτερη ερωτική ζωή.  Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σε περιοδικό γάμου και οικογένειας  διαπίστωσε ότι μεταξύ ζευγαριών που μοιράζονται τις οικιακές δουλειές τους πιο ομοιόμορφα, υπάρχει περισσότερη σεξουαλική ικανοποίηση.

Στην πραγματικότητα, λένε οι ερευνητές, τα μόνα ζευγάρια που ανέφεραν ότι έκαναν περισσότερο σεξ από τους προγόνους τους ήταν εκείνα που και οι δύο ασχολούνται με τα οικιακά καθήκοντα. (Η σεξουαλική συχνότητα έχει μειωθεί παγκοσμίως τις τελευταίες δεκαετίες, ακόμη και πριν από το Netflix.)

Πανεπιστημιακή  μελέτη αναφέρει ότι τα στατιστικά στοιχεία αναφέρουν το εξής: «Η σχέση μεταξύ ενός μη παραδοσιακού καταμερισμού εργασίας στο σπίτι και της σεξουαλικής ικανοποίησης των ζευγαριών και συχνότητας, έχει αλλάξει δραματικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες», γράφει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Sharon Sassler, καθηγητής ανάλυσης και διαχείρισης πολιτικής, σε ενημερωτικό έγγραφο για το Συμβούλιο Σύγχρονων Οικογενειών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι όταν οι άνδρες κάνουν μεγαλύτερο μέρος της οικιακής εργασίας, οι αντιλήψεις των γυναικών για τη δικαιοσύνη και την ικανοποίηση των σχέσεων είναι μεγαλύτερες.  Και όταν τα ζευγάρια είναι πιο ικανοποιημένα με τις σχέσεις τους, τείνουν να κάνουν σεξ  πιο συχνά. Το μυστικό συστατικό, ειδικά, φαίνεται να είναι η φροντίδα των παιδιών.

Η ιστορικός Stephanie Coontz σημειώνει ότι αυτό συμβαδίζει με την πρόσφατη έρευνα που υποδηλώνει ότι ο γάμος αλλάζει από μια ένωση στην οποία δύο αντίθετα συνεργάστηκαν για να αντισταθμίσουν τα ελλείμματα του άλλου, σε μια ένωση βασισμένη σε κοινά ενδιαφέροντα, δραστηριότητες και συναισθήματα – τις συνέπειες που εξερευνήθηκαν σε μια πρόσφατη ιστορία εξωφύλλου TIME. «Όπου η διαφορά ήταν κάποτε η βάση της επιθυμίας», λέει ο Coontz, «η ισότητα γίνεται όλο και πιο ερωτική». Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η συχνότητα και η ικανοποίηση δεν είναι πάντα το ίδιο πράγμα. «Στους γάμους της δεκαετίας του 1950 και του 1960, οι σύζυγοι ανέφεραν συχνά ότι κάνουν σεξ πιο συχνά από ό, τι ήθελαν επειδή εξαρτώνταν από τους συζύγους τους», σημειώνει ο Coontz. «Τώρα που οι γυναίκες είναι ελεύθερες να πουν όχι, είναι πιο πιθανό να πουν ναι όταν αισθάνονται ότι η σχέση είναι δίκαιη».

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ