Κορονοϊός – Συναγερμός στον ΟΑΣΘ: Βρέθηκαν 40 κρούσματα – 350 άτομα σε καραντίνα


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Συναγερμός έχει σημάνει στον ΟΑΣΘ καθώς μετρά 40 κρούσματα και 350 άτομα σε καραντίνα.

Μέχρι το μεσημέρι η διοίκηση θα καταλήξει σε νέο σχέδιο διαχείρισης της κρίσης, το οποίο θα προβλέπει ότι η απασχόληση, με φυσική παρουσία, στις διοικητικές υπηρεσίες θα μειωθεί στο 25%.

«Μπορεί να ακούγεται πολύ μεγάλος ο αριθμός των υπαλλήλων σε καραντίνα, επειδή είναι τόσο εκτεταμένα τα προληπτικά μέτρα που παίρνουμε. Όποιος αναφέρει επαφή με άτομο που βρέθηκε θετικό, ακόμη και μέσω τρίτου, αρχίζουμε τις ιχνηλατήσεις, τα τεστ, δεκάδες υπάλληλοι βγαίνουν σε καραντίνα, γιατί πολλοί ανήκουν και σε ευπαθείς ομάδες», δήλωσε ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΑΣΘ καθ. Γιώργος Σκόδρας, στο grtimes.gr.

Στο μεταξύ, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απασχολεί έντονα και τους υπαλλήλους του Οργανισμού με τον πρόεδρο του ΣΕΟΑΣΘ κ. Γιάννη Δήμκα να δηλώνει ότι σε συνεννόηση με τη διοίκηση (σ.σ. υπάρχει εκπροσώπηση του Συνδικάτου) πρέπει να βρεθεί τρόπος, για να αποφευχθεί επιδείνωση της κατάστασης, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με το Τμήμα Κίνησης και την εκτέλεση των δρομολογίων, αφού ο Οργανισμός πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί και να εκτελεί δρομολόγια ακόμη και με σχεδόν ανύπαρκτη επιβατική κίνηση.

Σχετικά λίγα τα κρούσματα, πολλοί σε καραντίνα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο τελευταίο διήμερο αυξήθηκαν μεν, αλλά όχι δραματικά, αφού από 30 αυξήθηκαν στα 40, αλλά η κατακόρυφη αύξηση ήταν στους εργαζόμενους που τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα, αφού έφτασαν από 150, σε 350 κι’ αυτό επειδή περίπου 150 ανέφεραν επαφές με πρόσωπα που έχουν τον ιό ή αυτά ήρθαν σε επαφή με τρίτα πρόσωπα που βρέθηκαν θετικά, ενώ περίπου επιπλέον 150 άτομα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σε αυτούς που βρίσκονται σε καραντίνα, γίνονται δύο τεστ μοριακά, σε δυο χρονικές φάσεις και σταδιακά, εφόσον παραμένουν αρνητικοί, επιστρέφουν στην εργασία.

Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα, τα περισσότερα εντοπίσθηκαν σε αμαξοστάσια και διοικητικές υπηρεσίες. Στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης εντοπίσθηκαν εννιά κρούσματα σε 244 άτομα και στου Φοίνικα, τέσσερα κρούσματα σε περίπου 200 άτομα.

Σήμερα τα περισσότερα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ είναι κλειστά οι λιγοστοί πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν με το λεωφορείο, προμηθεύονται εισιτήρια είτε από περίπτερα- ψιλικατζίδικα, είτε εντός των οχημάτων.

Στο «κυνήγι» των κρουσμάτων

Το τι αντιμετωπίζουν διοίκηση και εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, σε καθημερινή βάση, περιγράφει ο κ. Σκόδρας δίνοντας μία μόνο μία ιδέα του τι γίνεται.

«Τα εκδοτήρια έκλεισαν εχθές αναγκαστικά γιατί άτομο που δούλευε στη λεγόμενη χρηματαποστολή και συγκέντρωνε τα χρήματα, βρέθηκε θετικός στον ιό. Όλοι οι εργαζόμενοι στο Τμήμα των εκδοτηρίων μπήκαν σε καραντίνα και φυσικά έγινε απολύμανση των εκδοτηρίων. Μετά την απολύμανση, άνοιξαν εννέα εκδοτήρια και πάει άλλο άτομο στη χρηματαποστολή και βγαίνει και αυτό θετικό. Από τη Δευτέρα, που θα υπάρχουν τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν, κάποια εκδοτήρια αναμένεται να ανοίξουν εφόσον οι υπάλληλοι που τα λειτουργούν βγούνε αρνητικοί στο τεστ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ