Κορωνοϊός Λάρισα: Καλπάζει ο ιός στην Λάρισα


Κορωνοϊός Λάρισα: Καλπάζει ο ιός στην Λάρισα. Από σήμερα θα μεταφέρονται ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό από την πόλη της Θεσσαλίας στα νοσοκομεία Λαμίας και Χαλκίδας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, βρέθηκε στον χώρο της Σκεπαστής Αγοράς στη Νεάπολης ώστε να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη των rapid tests -με τη συλλογή τους να έχει ξεκινήσει από τις 10 το πρωί- και υπογράμμισε ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι μεγάλη στη Λάρισα, ενώ κάλεσε τους πολίτες να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας. Από την άλλη μεριά κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου ο οποίος διευκρινίζει ότι στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας δεν υπάρχει σήμερα ούτε ένα άδειο κρεβάτι στις ΜΕΘ από τα 34 που είναι η συνολική δυναμικότητά τους.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε την ενεργοποίηση της «ΑΡΩΓΗΣ» σε ότι αφορά τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό, για να εξασφαλισθούν 120 κλίνες από τα νοσοκομεία. Επιπλέον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθούν οι ΤΟΜΥ σε χώρους εκτός νοσοκομείων έτσι ώστε εκεί πλέον να λαμβάνονται δείγματα από τους πολίτες που προσέρχονται.

Ενώ ο κ. Γιαννακόπουλος, σε δηλώσεις του στο Έθνος πρόσθεσε: “όποιο κρεβάτι αδειάζει στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, γεμίζει εν ριπή οφθαλμού, με αποτέλεσμα τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα να ασφυκτιούν και ο υγειονομικός τομέας στην πόλη να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Αναγκαστικά στη μάχη έχει μπει και ο ιδιωτικός τομέας, στον οποίο μεταφέρονται ασθενείς που δεν πάσχουν από κορονοϊό. Η Λάρισα βρίσκεται στο ”κόκκινο”, αφού δεν υπάρχει ούτε ένα άδειο κρεβάτι και στα δύο νοσοκομεία της πόλης. Από σήμερα κιόλας, εφόσον χρειαστεί, θα μεταφέρουμε ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Χαλκίδας και της Λαμίας. Όποιο κρεβάτι αδειάζει σε ΜΕΘ, γεμίζει πολύ γρήγορα. Το ίδιο συμβαίνει και στις απλές κλίνες”

Σ’ αυτή την κρίσιμη μάχη μπαίνουν όλοι μαζί κρατικοί και ιδιώτες γιατροί, κρατικές και άρτια εξοπλισμένες ιδιωτικές δομές υγείας, με διακριτούς φυσικά ρόλους ο καθένας. Από την αρμονική συνεργασία τους, θα εξαρτηθεί και το καλύτερο  δυνατό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την σωτηρία των περισσότερων συμπολιτών μας που θα νοσήσουν από covid-19, δήλωσε  επίσης ο κος Γιαννακόπουλος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ