Κορονοϊός – Γερμανία: Δεν μπορεί να υπάρξει ακόμη χαλάρωση των μέτρων


«Δεν μπορεί να υπάρξει ακόμη» χαλάρωση των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά.

Ενόψει της νέας τηλεδιάσκεψης που θα έχει τη Δευτέρα η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ στις 2 Νοεμβρίου, ο κ. Ζάιμπερτ ξεκαθάρισε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει τους περιορισμούς.

«Για την κυβέρνηση, μπορώ να πω ότι, δεδομένης της κατάστασης, δεν αναμένεται χαλάρωση των περιορισμών την Δευτέρα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απέφυγε ωστόσο να απαντήσει εάν η κυρία Μέρκελ θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Σε ό,τι αφορά ειδικά τα σχολεία, ο Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε ότι θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά, παρότι πολλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε καραντίνα. «Θέλουμε, στο μέτρο του εφικτού, να διατηρήσουμε τα σχολεία ανοιχτά και να καταστήσουμε δυνατή την πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλία», είπε σχετικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η λειτουργία των σχολείων αποτελεί αρμοδιότητα των κρατιδίων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ