Δημοτικά σχολεία: Η απόφαση ελήφθη – Κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα


Δημοτικά σχολεία: Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση της επιτροπής είναι να κλείσει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε όλη την Ελλάδα

Το Σάββατο (14/11) θα γίνουν τελικά οι ανακοινώσεις αναφορικά με τη λειτουργία τωνδημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων της χώρας που παραμένουν ανοιχτά.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι ανακοινώσεις θα γίνονταν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ωστόσο η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων δεν είχε ολοκληρωθεί και έτσι ελήφθη η απόφαση να γίνουν το Σάββατο.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με τους ειδικούς να καταλήγουν στην εισήγηση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά, νηπιαγωγεία) σε όλη την Ελλάδα, ενώ «λουκέτο» αναμένεται να μπει και στους παιδικούς σταθμούς.

Στα «χέρια» του Μητσοτάκη η απόφαση

Με δεδομένη την εισήγηση των ειδικών προς την κυβέρνηση για δραστικά μέτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αργότερο έως το πρωί του Σαββάτου θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις οι οποίες και θα ανακοινωθούν στην συνέχεια από υπουργό παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ότι το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων δεν γίνεται λόγω έξαρσης του κορονοϊού στα δημοτικά, αλλά για να περιοριστεί η κίνηση από τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους.

Τα τρία σενάρια που υπήρχαν στο «τραπέζι»

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σενάρια που βρίσκονταν στο «τραπέζι» για τα δημοτικά σχολεία ήταν τα εξής:

  • Η πρώτη αφορούσε στο κλείσιμο των σχολείων στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας,
  • η δεύτερη στο κλείσιμο των σχολείων σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές και
  • η τρίτη στο πανελλαδικό κλείσιμο.
Έτοιμη η εγκύκλιος για άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο

Η σχετική εγκύκλιος για το πως θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του δημόσιου τομέα στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων περιορισμού διασποράς του κορονοϊού έχει ήδη υπογραφεί και διευκρινίζονται περιπτώσεις που αφορούν την εξυπηρέτηση του κοινού, τη χρήση τηλεργασίας και τις δυνατότητες αδειών ειδικού σκοπού και αλλαγής ωραρίου για τους γονείς που έχουν παιδιά σε σχολικές μονάδες, οι οποίες έχουν αναστείλει πλήρως τη λειτουργία τους.

Την εγκύκλιο υπέγραφε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ήδη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ