Ηangover: Πώς να το αποτρέψετε


Αρκετοί παράγοντες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της σοβαρότητας του hangover, όπως:

  • Αποφύγετε «σκούρα» ποτά. Μερικά αλκοολούχα ποτά παράγουν χειρότερα hangovers από άλλα. «Σκούρα» ποτά όπως το κονιάκ, το ουίσκι, η τεκίλα, το μπράντι, η μαύρη μπύρα και το κόκκινο κρασί είναι πιο πιθανόν να προκαλέσουν πονοκέφαλο και αδιαθεσία. Αντίθετα, η βότκα, το ρούμι και το τζιν θεωρούνται ποτά χαμηλότερης επικινδυνότητας
  • Κοιμηθείτε αρκετά. Το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου ενός ατόμου, οπότε ο περισσότερος ύπνος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση εμφάνιση των αρνητικών συμπτωμάτων.
  • Μείνετε ενυδατωμένοι. Το πόσιμο νερό ενώ πίνετε αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των διουρητικών επιδράσεων του αλκοόλ για τη μείωση της αφυδάτωσης, η οποία μπορεί να συμβάλει σε πονοκεφάλους και άλλα συμπτώματα αδιαθεσίας.
  • Τρώτε φαγητό πριν πιείτε. Η τροφή μπορεί να μειώσει το χρόνο που απαιτείται για την είσοδο του αλκοόλ στην κυκλοφορία του αίματος, διατηρώντας χαμηλά επίπεδα αλκοόλ στο αίμα. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει τα αποτελέσματα μιας απόλυσης.
  • Πόσιμο αλκοόλ με μέτρο. Ο σίγουρος τρόπος για να αποφύγετε την απόλυση είναι να μην πίνετε αλκοόλ. Εναλλακτικά, η ύπαρξη μέτρου στο πόση αλκοόλ μπορεί να εγγυηθεί με αρκετή αξιοπιστία την εμφάνιση μιας πιο ήπιας μορφής hangover το επόμενο πρωί. Φυσικά, η ποσότητα αλκοόλ που προκαλεί πονοκέφαλο και αδιαθεσία διαφέρει από άτομο σε άτομο. Επομένως, ο προσδιορισμός του ποσοστού αλκοόλ που προκαλεί hangover περιλαμβάνει κάποια δοκιμή και σφάλμα σε κάποια αρχική φάση. 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ