Κορονοϊός: Επαναλαμβανόμενα lockdown για να περιοριστεί η διασπορά


Κορονοϊός: Με τα ημερήσια κρούσματα να είναι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πάνω από 3.000 και τον αριθμό των διασηλωνωμένων στις ΜΕΘ να αυξάνεται ραγδαία, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει και νέα μέτρα αν χρειαστεί.

Το επόμενο δεκαήμερο θα κρίνει την παράταση του lockdown και την εφαρμογή νέων πιο σκληρών μέτρων, καθώς τα στοιχεία θα δείξουν πως εξελίσσεται η πανδημία στην Ελλάδα. Ενώ στο «τραπέζι» βρίσκεται και η πρόταση για επαναλαμβανόμενα lockdown τους επόμενους μήνες.

Την Παρασκευή μάλιστα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη πίεση τις επόμενες ημέρες και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστούν και άλλα lockdown το επόμενο διάστημα.

Άλλωστε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής είχε κάνει λόγο για lockdown «ακορντεόν» επιβεβαιώνοντας πλήρως το Newsbomb.gr.

«Το εμβόλιο θα έρθει. Και όταν θα έρθει θα αφήσουμε πίσω μας αυτήν την περιπέτεια. Για να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να αντέξουμε. Σε όσους μας κατηγορούν για το μοντέλο του ακορντεόν σχετικά με το lockdown, θα τους ζητήσω να μας καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις. Να μην ξανακάνουμε το λάθος του εφησυχασμού, όταν θα ξανανοίξουμε», είχε πει χαρακτηριστικά.

Τι σημαίνει lockdown – ακορντεόν

Το σχέδιο αυτό προβλέπει 21 μέρες lockdown και 14 ημέρες χαλάρωση, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να οδηγηθούμε μέχρι το Μάιο με ασφάλεια.

Η πρόταση αυτή την οποία έθεσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης υπολογίζει ότι τα κρούσματα ημερησίως θα κυμαίνονται καθημερινά κοντά στα 500 με 800.

Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στην αποσυμπίεση του συστήματος υγείας, καθώς στις ΜΕΘ δεν θα καταλήγουν περισσότεροι από 200 ασθενείς, αριθμός που το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να διαχειριστεί.

Μέτρα Μαρτίου ζητούν οι ειδικοί

Την ίδια ώρα αρκετοί είναι οι ειδικοί που ζητούν μέτρα Μαρτίου, τουλάχιστον για τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία δέχεται το μεγαλύτερο χτύπημα του φονικού ιού. Ενδεικτικά είναι όσα είπε, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Mέλος της Επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, όπου έκανε λόγο για «ακρωτηριασμό» της Θεσσαλονίκης και των άλλων επιβαρυμένων περιοχών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ