Κορονοϊός: Κλείνουν τα σχολεία – Τα μέτρα που θα ανακοινώσουν Κεραμέως, Κικίλιας, Θεοδωρικάκος

Στις 12:00 θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών θα γίνουν στο Υπουργείο Υγείας, από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο κύβος για το κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στη χώρα, ερρίφθη οριστικά το βράδυ της Παρασκευής (13/11), όταν και συνεδρίασε η επιτροπή λοιμωξιολόγων που αποφάσισε να εισηγηθεί το lockdown σε όλα τα σχολεία, πανελλαδικά, παρότι υπήρξαν και «φωνές» που ήταν αντίθετες και ζητούσαν κλείσιμο των δημοτικών σχολείων μόνο στη Θεσσαλονίκη που παρουσιάζει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και διασπορά του κορονοϊού.

Τα τρία σενάρια που υπήρχαν στο «τραπέζι»

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σενάρια που βρίσκονταν στο «τραπέζι» για τα δημοτικά σχολεία ήταν τα εξής:

  • Η πρώτη αφορούσε στο κλείσιμο των σχολείων στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας,
  • η δεύτερη στο κλείσιμο των σχολείων σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές και
  • η τρίτη στο πανελλαδικό κλείσιμο.

Στόχος της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να περιοριστούν: η επικίνδυνη, για τη διασπορά του Covid-19 κινητικότητα και τα φαινόμενα συγχρωτισμού έξω από τις σχολικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, δημοτικά και νηπιαγωγεία θα παραμείνουν κλειστά έως και την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία να προγραμματίζεται δηλαδή για τις 7 του ερχόμενου μήνα. Μια ημερομηνία που ανοίγει το δρόμο για επέκταση της ισχύος συνολικά των περιοριστικών μέτρων μετά την 30η Νοεμβρίου, όταν και θα έληγαν με βάση τις αποφάσεις τις προηγούμενης εβδομάδας.

Η ακτινογραφία των κρουσμάτων στα σχολεία

Τα ευρήματα πάντως σύμφωνα με την κυβέρνηση καταδεικνύουν ότι η σχολική κοινότητα τόσο ως προς το σύνολο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, παραμένει ασφαλής χώρος, στον οποίο τα ποσοστά διασποράς παραμένουν ιδιαιτέρως χαμηλά. Ειδικότερα ο μέσος όρος μαθητών-κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο είναι από την αρχή της σχολικής χρονιάς ως σήμερα 0,12%, ποσοστό που μεταφράζεται σε 1.776 μαθητές σε σύνολο 1.459.119).

Μάλιστα τις δυο τελευταίες εβδομάδες έχει υποχωρήσει στο 0,07% διότι σε αρκετά σχολεία έχει επιβληθεί το καθεστώς της αναστολής λειτουργίας. Επιπλέον το ανώτατο ποσοστό, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, για το λόγο μαθητές-κρούσματα δεν υπερβαίνει το 0,40%, με την μεγαλύτερη έξαρση να καταγράφεται σε Δράμα, Καστοριά και Σέρρες, ενώ στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται στο 0,11%, δηλαδή μικρότερο του εθνικού μέσου όρου. Ακόμη το τελευταίο δεκαπενθήμερο το ποσοστό κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη δεν ξεπερνά το 0,05% διότι αφορά μόνο σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here