Κορονοϊός – Lockdown: Χιλιάδες παραβάσεις και «βροχή» τα πρόστιμα μέσα σε ένα 24ωρο


Σύμφωνα με τα στοιχεία οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη αποστολή sms, μη χρήση μάσκας και μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης

Σε συνολικά 74.230 ελέγχους για την Παρασκευή (13/11), προχώρησαν οι Αρχές (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν 2.475 παραβάσεις των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Για τις παραβάσεις επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 237.750€ και αναστολή λειτουργίας σε τρία καταστήματα για μη τήρηση των μέτρων. Ο κύριος όγκος των ελέγχων διενεργήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, συνολικά 73.536.

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη αποστολή sms, μη χρήση μάσκας και μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στην τήρηση των μέτρων για την μετακίνηση πεζών και οχημάτων, τη λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και των δημόσιων φορέων.

Πιο συγκεκριμένα οι κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη αποστολή sms 2. Μη χρήση μάσκας 3. Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στην τήρηση των μέτρων για την μετακίνηση πεζών και οχημάτων, τη λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και των δημόσιων φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι σε εφαρμογή έχει τεθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως και τις 05:00 το πρωί, σε όλη τη χώρα.

Στόχος να περιοριστούν οι μετακινήσεις στο απολύτως αναγκαίο, στο πλαίσιο της αποτροπής της διασποράς της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Οι μετακινήσεις κατά τις ώρες απαγόρευσης επιτρέπονται αποκλειστικά και μόνο για συγκεκριμένους λόγους:

α. Για λόγους εργασίας, με την ανάλογη βεβαίωση εργοδότη ηλεκτρονικά από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ενώ υπάρχει διαθέσιμη και στον ιστότοπο forma.gov.gr,

β. Με τον αριθμό 1 στο 13033 για σοβαρές περιπτώσεις υγείας (μετάβαση σε γιατρό ή φαρμακείο),

γ. Με τον αριθμό 6 στο 13033 για μικρή βόλτα κατοικίδιου, κοντά στην οικία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ