Χαμός με κορονο-πάρτι στην Αθήνα: Έξι φοιτητές από την Ιταλία θετικοί στον ιό


Κορονοϊός: Έξι φοιτητές από την Ιταλία, 4 κορίτσια και 2 αγόρια, που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Συναγερμός έχει σημάνει στη φοιτητική κοινότητα, καθώς πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν πως μετά τα πρώτα τέσσερα κρούσματα στο γκρουπ των Ιταλών φοιτητών, πριν από περίπου ένα μήνα, υπήρξε την Παρασκευή συνέχεια με τον εντοπισμό 2 ακόμη θετικών.

Τόσο τα 4 κορίτσια πριν από ένα μήνα όσο και τα 2 αγόρια που εντοπίστηκαν την Παρασκευή θετικά, ισχυρίστηκαν πως συμμετείχαν σε φοιτητικό πάρτι με αποτέλεσμα να ξεκινήσει και πάλι ένας μαραθώνιος ιχνηλάτησης επαφών.

Οι Ιταλοί θεωρούνται ως επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Και οι δύο έχουν τεθεί σε κάτ’ οίκον περιορισμό στο ξενοδοχείο που διαμένουν στο Κέντρο της Αθήνας, ενώ τα 4 κορίτσια φιλοξενούνται σε εγκαταστάσεις στο Γουδί.

Και αυτή η περιπέτεια των Ιταλών έρχεται να επιβεβαιώσει πως όσο τα πάρτι συνεχίζονται στις φοιτητικές εστίες δίχως κανέναν απολύτως έλεγχο, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης αντίστοιχων εστιών μετάδοσης του κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 6 φοιτητές εμφάνισαν ήπια συμπτώματα (βήχα και πυρετό) και αφού διαπιστώθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας πως ήταν θετικοί στο τεστ αναχώρησαν για τις εστίες φιλοξενίας τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ