Κοινωνικό μέρισμα 2020: Πότε θα δοθεί – Οι αιτήσεις, τα κριτήρια και δικαιούχοι


Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ποιοι θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση τα Χριστούγεννα.

Την ίδια στη Βουλή προωθείται η τροπολογία για την υποχρεωτική μείωση του ενοικίου και το «πάγωμα» των επιταγών για 70 ημέρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα, τόνισε ότι αυτό θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι μέσα στον σχεδιασμό δεν συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά οι υγειονομικοί.

Στους δικαιούχους για το φετινό κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να είναι ορισμένες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ωστόσο τα ακριβή κριτήρια δεν έχουν ακόμα καθοριστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί στοχευμένα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν πρόκειται για νέο πακέτο μέτρων στήριξης, αλλά για παροχή που θα λάβουν πολίτες που λόγω πανδημίας βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση λόγω της πανδημίας.

Στο τραπέζι φέρεται να βρίσκεται και η επιλογή η έκτακτη οικονομική ενίσχυση να αφορά τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Σημειώνεται ότι για το κοινωνικό μέρισμα του Δεκεμβρίου 2019, η σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων είχε ανοίξει από τις 17 έως και τις 26 του μήνα και η είσοδος σε αυτή γινόταν με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.

Υποχρεωτική μείωση ενοικίου

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή το βράδυ κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% για επαγγελματική μίσθωση πληττόμενων επιχειρήσεων, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο.

Μείωση ενοικίου 40% δικαιούνται και οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, οι οποίοι τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Με αυτόν τον τρόπο τερματίζεται η ρύθμιση για την προαιρετική (μετά από συμφωνία ιδιοκτήτη και ενοικιαστή) μείωση ενοικίου, η οποία θα ίσχυε μέχρι το τέλος του έτους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ