Εμβόλιο κορονοϊού: Ελπίδα από AstraZeneca και GSK – «Τα Χριστούγεννα έτοιμες εκατομμύρια δόσεις»


Η ανθρωπότητα είναι μπροστά στο τέλος του εφιάλτη του κορονοϊού, καθώς μετά την Pfizer η AstraZeneca και η GSK ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν έως τα Χριστούγεννα του 2020 το δικό τους εμβόλιο!

Φαίνεται πως ο εφιάλτης του κορονοϊού σύντομα θα έχει… απάντηση από την ανθρωπότητα καθώς η AstraZeneca μαζί με την GSK ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους κατά του covid-19!

Ο επικεφαλής των δοκιμών του εμβολίου που έχουν ετοιμάσει η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, καθηγητής Άντριου Πόλαρντ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως το βρετανικό «εμβόλιο θαύμα» κατά του ιού, θα είναι έτοιμο για κυκλοφορία μέχρι τα Χριστούγεννα. Μάλιστα, ο Βρετανός ακαδημαϊκός υποστήριξε πως το συγκεκριμένο αντι-ιικό εμβόλιο θα είναι αρκετά φθηνότερο από εκείνο της Pfizer, το οποίο απαιτεί δυο δόσεις σε απόσταση μερικών εβδομάδων μεταξύ τους και αποθήκευση στους -78 βαθμούς Κελσίου.

«Εργαζόμαστε ακατάπαυστα όλη τη χρονιά κι ανυπομονούμε να δούμε τα αποτελέσματα τους επόμενους μήνες. Είναι θαύμα το γεγονός πως έχουμε καταφέρει, αν και είμαστε μια μικρή ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, να κάνουμε δοκιμές σε τόσο μεγάλη κλίμακα και μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Η συνεργάτης μας, AstraZeneca θα διανείμει το εμβόλιο σε μη κερδοσκοπική βάση» τόνισε ο Πόλαρντ στη Sun.

GSK: Εκατομμύρια δόσεις διαθέσιμες τα Χριστούγεννα

Την ίδια στιγμή, άλλη μια μεγάλη βρετανική φαρμακευτική, η GlaxoSmithKline ενίσχυσε τις ελπίδες για την γρήγορη κυκλοφορία κι άλλου εμβολίου για τον κορονοϊό μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, αποκαλύπτοντας πως έχει ήδη παρασκευάσει «εκατομμύρια δόσεων».

«Έχουμε ήδη κατασκευάσει εκατομμύρια δόσεων. Οι πόροι μας είναι επαρκείς και διαρκώς κινούμενοι, ενώ ξεκινούμε και την εγκατάστασή μας στο Βέλγιο. Μπορείτε να κατανοήσετε πόσο περήφανοι αισθάνονται όσοι εργάζονται γι’ αυτό τον σκοπό. Ξέρουν πως θα κάνουμε τη διαφορά» τόνισε στη Daily Mail ο Ρότζερ Κόνορ, πρόεδρος του τμήματος παγκόσμιων εμβολίων της GSK.

Σημειώνεται πως η GSK έχει δεσμευτεί για την παραγωγή ενός δισεκατομμυρίου δόσεων την επόμενη χρονιά και έχει υποστηρίξει πως περιμένει την έγκριση ασφαλείας του προϊόντος μέσα στο πρώτο μισό του 2021. Ωστόσο, η επιτάχυνση στην παρασκευή και η πρόοδος των δοκιμών αυξάνει τις ελπίδες πως το εμβόλιο θα λάβει νωρίτερα τις απαραίτητες εγκρίσεις, ώστε να εμβόλιο να είναι ευρέως διαθέσιμο ως την άνοιξη. Η εταιρεία εργάζεται μέσα από τρία διεθνή παραρτήματα για το εμβόλιο, με όλα να ετοιμάζονται να προχωρήσουν στο τελικό στάδιο δοκιμών.

Παρόμοιες ανακοινώσεις αναμένονται και από τις αμερικάνικες Johnson & Johnson και Moderna.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ