Εμβόλιο κορωνοϊός BioNTech Pfizer: Ελπιδοφόρα μηνύματα από ερευνητή

Εμβόλιο κορωνοϊός BioNTech Pfizer: Ένας από τους επιστήμονες πίσω από το πειραματικό εμβόλιο κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer είπε ότι ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσε να μειώσει κατά το ήμισυ τη μετάδοση του ιού, με αποτέλεσμα μια «δραματική» συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού. Ο καθηγητής Ugur Sahin, διευθύνων σύμβουλος της BioNTech της Γερμανίας, δήλωσε ότι είναι “απολύτως απαραίτητο” να υπάρχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμού πριν από το επόμενο φθινόπωρο για να εξασφαλιστεί η επιστροφή στην κανονική ζωή τον επόμενο χειμώνα.

“Εάν όλα συνεχίσουν να πάνε καλά, θα αρχίσουμε να χορηγούμε το εμβόλιο στα τέλη του τρέχοντος έτους, ξεκινώντας τον επόμενο χρόνο”, δήλωσε ο Σαχίν. “Στόχος μας είναι να παραδώσουμε περισσότερα από 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έως τον Απρίλιο του επόμενου έτους, κάτι που θα μας επιτρέψει να αρχίσουμε να κάνουμε ήδη αντίκτυπο.” “Είμαι πολύ σίγουρος ότι η μετάδοση μεταξύ των ανθρώπων θα μειωθεί με ένα τόσο αποτελεσματικό εμβόλιο – ίσως όχι το 90% αλλά ίσως το 50%”, είπε.

Η Pfizer και η BioNTech δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι τα προσωρινά αποτελέσματα έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη των ασθενών από το COVID-19, αν και δεν έχουν ακόμη αρκετές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και την ποιότητα κατασκευής. “Αυτό που είναι απολύτως απαραίτητο είναι να έχουμε υψηλό ποσοστό εμβολιασμού πριν από το φθινόπωρο / χειμώνα του επόμενου έτους, οπότε αυτό σημαίνει ότι όλες οι προσεγγίσεις εμβολιασμού και εμβολιασμού πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν από το επόμενο φθινόπωρο”, δήλωσε ο Σαχίν. Οι προγραμματιστές του εμβολίου εξέτασαν 94 μολύνσεις που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής σε μια μελέτη που έχει εγγράψει σχεδόν 44.000 άτομα στις ΗΠΑ και σε πέντε άλλες χώρες.

 

#

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ