Παραπληροφόρηση ασφάλεια απειλή: Συμβουλές διαχείρισης το 2021


Παραπληροφόρηση ασφάλεια απειλή:  H μεγάλη απειλή ασφάλειας για τις επιχειρήσεις το 2021 είναι πιθανό να είναι παραπληροφόρηση – ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες που διαδίδονται σκόπιμα για να εξαπατήσουν. Ο Jamil Jaffer από το IronNet εξετάζει τις βασικές απειλές.

Οι προβλέψεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που έγιναν το 2019 αποδείχτηκαν πολύ μακριά από τη μαζική διαταραχή που προκλήθηκε από την πανδημία του ιού κορωνοϊού. Τώρα που οι επιχειρήσεις μαθαίνουν να ζουν με το «νέο φυσιολογικό», είναι καιρός να στρέψετε την προσοχή στην αυξανόμενη πολυπλοκότητα των κυβερνοεπιθέσεων και τις προκλήσεις που θέτει σε όλες τις επιχειρήσεις .

Συνεχίζοντας τη σειρά μας εξετάζοντας τις μεγάλες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του 2021, αυτή τη φορά μαθαίνουμε από τον Jamil Jaffer, SVP για στρατηγική, εταιρικές σχέσεις και εταιρική ανάπτυξη στο IronNet και πρώην διευθυντής της WH, σχετικά με τις προκλήσεις που θέτει η παραπληροφόρηση.

Σύμφωνα με τον Jaffer, επί του παρόντος η παραπληροφόρηση είναι βασική, αλλά η αντιμετώπισή της δεν είναι σωστή. Μιλώντας από την προοπτική των ΗΠΑ, εξηγεί: “Οι εχθροί μας δεν έχουν αποθαρρυνθεί αποτελεσματικά. Μετά τις εκλογές του 2016, μάθαμε για την πραγματική απειλή που θέτει η ρωσική παραπληροφόρηση”.

Αυτές οι απειλές συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τραμπ, σύμφωνα με τον Jaffer: «Ωστόσο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του εκλογικού κύκλου, συνεχίσαμε να το πέφτουμε θύμα, και οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι μας (και εκείνοι που διεκδικούν το αξίωμα) ενίσχυσαν αυτές τις προσπάθειες μέσω τη δική τους συμπεριφορά. ”

Υπήρξαν και άλλες διαταραχές: “Η πανδημία COVID καθώς και αυτός ο πιο πρόσφατος κύκλος εκλογών – ενώ σε μεγάλο βαθμό δεν επηρεάζεται από την πραγματική άμεση εκλογική χειραγώγηση – απέδειξε ότι άλλοι βασικοί παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των Κινέζων και των Ιρανών, μπαίνουν επίσης στο δαχτυλίδι για να συμμετάσχουν ενεργές προσπάθειες παραπληροφόρησης. Σχεδόν σίγουρα θα υπάρξει μια άλλη λογική που βγαίνει από αυτόν τον εκλογικό κύκλο και τα επακόλουθά του, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων δικαστικών προκλήσεων στα ψηφοδέλτια, καθώς η εμπιστοσύνη στο εκλογικό μας σύστημα, στους εκλεγμένους αξιωματούχους μας και στους θεσμούς του κράτους δικαίου εξακολουθεί να υπονομεύεται. ”

Το βασικό ζήτημα που προκύπτει από αυτήν την κατάσταση είναι: “Το ερώτημα είναι για ποιο σκοπό; Δεδομένου ότι το εκλογικό αποτέλεσμα παραμένει απροσδιόριστο και αποδεικνύεται, κάτω από το δρόμο, ότι η ξένη επιρροή έπαιξε ρόλο στην υπονόμευση της εμπιστοσύνης στο σύστημα (όπως αναμφίβολα θα), θα συνεχίσουν να υπάρχουν πολύ δύσκολες συνομιλίες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης αυτών των απειλών.Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να γίνει, ωστόσο, είναι η κοντόφθαλμη ρύθμιση που στοχεύει στον πιο καινοτόμο τομέα της Αμερικής ή στις προσπάθειες καταστολής λόγου. ”

Όσον αφορά τις λύσεις, ο Jaffer λέει: «Πρέπει να εντοπίσουμε συγκεκριμένους τρόπους για να κάνουμε τον πληθυσμό μας πιο ανθεκτικό σε τέτοιες κρυφές επιρροές, καθώς και να ενθαρρύνει πλατφόρμες και δημοφιλείς πηγές μέσων να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποιος μιλάει και πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες όταν τα γεγονότα είναι υπό αμφισβήτηση. Για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτές τις απειλές, πρέπει να έρθουμε μαζί για να υπερασπιστούμε συλλογικά ως έθνος ενάντια σε αυτές τις απειλές αντί να πέσουμε θύματα της ίδιας της διαίρεσης που οι αντίπαλοί μας ελπίζουν να σπείρουν μέσα στον πληθυσμό μας. “

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ