Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Η καμπάνια Advantage Hers της UCB δείχνει πως θα εκπληρωθούν οι ανάγκες εκατομμυρίων γυναικών


Η βιοφαρμακευτική εταιρεία UCB μέσα από την καμπάνια  «Advantage Hers» και την συνεργασία  της παγκοσμίου φήμης πρωταθλήτριας τένις, Caroline Wozniacki δείχνουν πως θα εκπληρωθούν οι ανάγκες εκατομμυρίων γυναικών με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Η UCB μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, συνεργάζεται με Caroline Wozniacki, για την παρουσίαση της καμπάνιας «Advantage Hers», μιας νέας παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την υγεία των γυναικών. Εμπνευσμένη από τη ζωή της Caroline με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, η καμπάνια έχει ως στόχο να ενημερώσει για τις ανεκπλήρωτες ανάγκες εκατομμυρίων γυναικών που ζουν με χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να παρέχει ενημέρωση, πληροφορίες και υποστήριξη, για να τις ενισχύσει να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη φροντίδα τους και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

 

Οι γυναίκες που ζουν με  χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση,  βιώνουν μοναδικές προκλήσεις και ανισότητες μεταξύ των φύλων που πρέπει να αντιμετωπιστούν, συμπεριλαμβανομένης και της καθυστερημένης διάγνωσης σε ορισμένες από αυτές τις παθήσεις. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η αυξημένη σωματική και ψυχική επιβάρυνση σε σύγκριση με τους άνδρες με τις ίδιες ασθένειες και τις μη διαχειριζόμενες ανησυχίες σχετικά με τον οικογενειακό προγραμματισμό και την εγκυμοσύνη. Ωστόσο, δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια να ζούμε μία όμορφη ζωή.  Το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για τις γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους αποτελεί  η πρωταθλήτρια τένις Caroline Wozniacki και νικήτρια Grand Slam .Διαγνώστηκε με ρευματοειδή αρθρίτιδα το 2018 και εξακολουθεί να παίζει επαγγελματικό τένις.

Η Caroline Wozniacki

«Εργαλεία» για καλύτερη φροντίδα

Οι  χρόνιες φλεγμονώδεις νόσοι, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση, επηρεάζουν περισσότερα από 180 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, με περίπου το μισό των οποίων να είναι γυναίκες. Αυτές οι χρόνιες παθήσεις μπορούν να προκαλέσουν σημαντική σωματική και συναισθηματική πίεση σε όσους ζουν με αυτές. Τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλλουν, αλλά περιλαμβάνουν χρόνιο πόνο, συνεχή κόπωση, γαστρεντερικές επιπλοκές και συχνές λοιμώξεις, καθώς και συναισθηματική επίπτωση, όπως κατάθλιψη ή άγχος, και συννοσηρότητες όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους γενικά;  Κάντε κλικ εδώ

Κορυφαίες συμβουλές από την   Caroline Wozniacki για την διαχείριση των χρόνιων φλεγμονωδών νόσων μέσα από την καμπάνια  «Advantage Hers» της εταιρείας UCB.

Η Caroline Wozniacki  μας δίνει συμβουλές μέσα από μτην καμπάνια  «Advantage Hers» της εταιρείας UCB, για την διαχείριση των χρόνιων φλεγμονωδών νόσων όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση. Η υποστήριξη ξεκινάει από τους δικούς μας ανθρώπους , λέει η πρωταθλήτρια  τονίζοντας ότι ‘’ Ο μπαμπάς μου (και προπονητής μου), ο σύζυγός μου, η οικογένεια, η ομάδα και οι φίλοι μου είναι μια τεράστια υποστήριξη για μένα’’ Στην δουλειά αλλά και  στο σπίτι , είτε στο πανεπιστήμιο, πρέπει να έχετε γύρω σας έναν καλό κύκλο ανθρώπων για υποστήριξη.

Βάλτε πρώτα τον ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ!

Είναι πολύ σημαντικό πέρα από την βοήθεια των άλλων ανθρώπων , να  διαχειρίζεστε μόνοι σας την κατάστασή σας όσο μπορείτε . Μαθαίνοντας όσο περισσότερα μπορείτε για την πάθησή σας, μπορείτε να αποκτήσετε το πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά το σώμα σας.

  • Αισθάνεστε ότι θέλετε να κάτσετε στον καναπέ με τις πιτζάμες σας; Κάντε το.
  • Νιώθετε ότι θέλετε παρέα; Καλέστε τους φίλους σας.
  • Να θυμάστε, εσείς έχετε τη νόσο, εσείς θέτετε και τους κανόνες.

Η Caroline Wozniacki

Ειλικρινής επικοινωνία με τον γιατρό

Η καλή και πάνω από όλα ειλικρινής επικοινωνία με τον γιατρό σας εξασφαλίζει μία ομαλή ζωή σε όλες εμάς που ζούμε με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, λέει η Wozniacki σημειώνοντας ότι ‘’ Μου αρέσει να κάνω τακτικές συζητήσεις με τον γιατρό μου για να παρακολουθώ τα ερεθίσματα, τα συμπτώματά μου, το πρόγραμμα θεραπείας και τη γενική καθημερινή μου υγεία. Με αυτές τις συζητήσεις μπορείτε να αποκτήσετε τον έλεγχο. Συνεχίστε να μιλάτε με τον γιατρό σας.’’

Να λαμβάνετε σωστά την θεραπεία σας

Να τηρείται την θεραπεία σας όπως σας έχει συνταγογραφηθεί και σε περίπτωση που  χρειάζεστε βοήθεια  , ορίστε υπενθυμίσεις για να λαμβάνετε το φάρμακό σας και να αναπληρώνετε τη συνταγή σας.

  • Δημιουργήστε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο διαχείρισης της νόσου
  • Συνεργαστείτε με την ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας, για να ορίσετε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους.
  • Να είστε ειλικρινείς και ανοιχτοί . Πράγματα που μπορεί εσάς να σας φαίνονται ασήμαντα μπορεί να είναι σημαντικά για την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης.

Ισορροπημένη διατροφή

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης άλλων σοβαρών παθήσεων, όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.  Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο εμφάνισης άλλων παθήσεων ακολουθείστε μια ισορροπημένη διατροφή γεμάτη βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, για να διατηρείτε την αρτηριακή σας πίεση υπό έλεγχο και υγιή επίπεδα χοληστερόλης.

  • Τα πάντα όμως με μέτρο, το αγαπημένο μου φαγητό θα είναι πάντα το κινέζικο και μου αρέσει να τρώω γλυκά όταν προπονούμαι!

Απαραίτητη είναι η άσκηση

Η άσκηση όχι μόνο σας κάνει να αισθάνεστε καλά, αλλά και βοηθάει πολύ την υγεία σας. Η άσκηση χαμηλής έντασης, όπως μια βόλτα ή σύντομο σε διάρκεια κολύμπι μπορεί να ωφελήσει πραγματικά τις αρθρώσεις σας.  Μπορείτε να δοκιμάσετε και την άσκηση με έναν φίλο!

Μερικοί από τους καλύτερους φίλους μου είναι τενίστες και με βοηθά να έχω λίγο φιλικό ανταγωνισμό.

Να έχετε υπομονή με τους άλλους

 ‘’Συχνά, οι παθήσεις μας είναι αόρατες στους άλλους. Οι τρίτοι δεν βλέπουν την κόπωση ή τον πόνο μας. Να θυμάστε να είστε υπομονετικοί με τους ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν τι περνάτε. ‘’ τονίζει δίνοντας η Wozniacki την τελική της συμβουλή λέει ‘’ Να γράψετε μια σημείωση στο τηλέφωνό σας που να εξηγεί την πάθησή σας, στην οποία να ανατρέχετε όταν συναντάτε νέα άτομα ή σε νέες καταστάσεις.’’.

Μοιραστείτε την ιστορία σας

Μην φοβάστε να μοιραστείτε το ταξίδι σας με φίλους και υποστηρικτές. Ας επικοινωνήσουμε! – Συμμετέχετε κι εσείς στην καμπάνια Advantage Hers ακολουθώντας το ταξίδι της Caroline στα κοινωνικά της κανάλια. Γίνετε μέλος της κοινότητάς της και μοιραστείτε υποστήριξη και ιστορίες, χρησιμοποιώντας το hashtag #AdvantageHers

Η εμπνευσμένη καμπάνια  «Advantage Hers» της εταιρείας UCB.

Η Caroline Wozniacki συνεργάστηκε με την UCB, μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία και μας παρουσιάζουν την καμπάνια Advantage Hers, για γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους.

Η καμπάνια Advantage Hers είναι εμπνευσμένη από το ταξίδι της Caroline με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και έχει ως στόχο να ενημερώσει για τις ανεκπλήρωτες ανάγκες εκατομμυρίων γυναικών που ζουν με χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση, σε ολόκληρο τον κόσμο και θα παρέχει πληροφορίες και υποστήριξη για να τις ενδυναμώσει, ώστε να αναλάβουν πιο ενεργούς ρόλους στη φροντίδα τους.

Με χαμόγελο η  Caroline Wozniacki δήλωσε για την επιλογή της να γίνει πρέσβειρα της καμπάνιας Advantage Hers ότι  «Γνωρίζω από εμπειρία τις δυσκολίες της καθημερινότητας με μια χρόνια ασθένεια, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, καθώς και τις καθυστερήσεις που μπορεί να υπάρξουν σε μια έγκαιρη και σωστή διάγνωση. Γι’ αυτό είμαι τόσο παθιασμένη με τη συμμετοχή μου στην καμπάνια Advantage Hers». Στην συνέχεια τόνισε ότι  «Μέσω αυτής της νέας καμπάνιας ενημέρωσης και ενδυνάμωσης, θέλω να έρθω σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες σε όλο τον κόσμο, για να βοηθήσω στην έμπνευση, στην ενθάρρυνση και στην παροχή σε άλλες γυναίκες σαν κι εμένα όσο το δυνατόν περισσότερης υποστήριξης και πληροφοριών. Συλλογικά, μπορούμε να υποστηρίξουμε η μία την άλλη, κερδίζοντας πλεονέκτημα έναντι των νόσημάτων μας, με μικρές νίκες την κάθε φορά».

Η καμπάνια Advantage Hers κινητοποιείται από την βιοφαρμακευτική εταιρεία UCB μέσα από την ανάγκη βελτίωσης του επιπέδου φροντίδας για τις γυναίκες με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους και την ανάγκη να εξοπλιστούν με εργαλεία που θα τις βοηθήσουν να γίνουν οι ίδιες υπεύθυνες για τη φροντίδα τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Caroline θα μοιραστεί το ταξίδι της με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και θα ενθαρρύνει άλλες γυναίκες να συμμετάσχουν στη συζήτηση χρησιμοποιώντας το hashtag #AdvantageHers. Σκοπεύει επίσης να κάνει εμφανίσεις σε εκδηλώσεις υψηλού προφίλ για να μοιραστεί την ιστορία της και να ενημερώσει για τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των γυναικών με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους.

Για να συμμετάσχετε, ακολουθήστε το ταξίδι της Caroline στα κοινωνικά της κανάλια (Instagram: @carowozniacki Twitter: @CaroWozniacki Facebook: Caroline Wozniacki), χρησιμοποιώντας το hashtag #AdvantageHers. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και πόρους για τη ζωή με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους στη διεύθυνση: AdvantageHers.com.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ