Κώστας Χρυσόγονος στον ALPHA 98,9: Αντισυνταγματική η απαγόρευση των συναθροίσεων

Αντισυνταγματική χαρακτήρισε την γενική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας το πρωί σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στο ραδιόφωνο του ALPHA 98,9 και στην εκπομπή του Κώστα Τσιτούνα και της Βίκυς Καρατζαφέρη 

Ο καθηγητής του Συνταγματικού δικαίου ήταν κάθετος και απόλυτος μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ALPHA 98,9: «Δεν προβλέπεται αναστολή συγκεντρώσεων για λόγους δημόσιους υγείας. Ο νομοθέτης το 1975 δεν μπορούσε να είναι προφήτης. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι αντισυνταγματική» συμπλήρωσε, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να τεθεί περιορισμός ελαχίστου ορίου μεταξύ των διαδηλωτών.

Όπως τόνισε, ωστόσο, αυτή είναι η νομική πλευρά. «Αυτά ισχύουν από νομικής άποψης. Αν κάποιος διαδηλώσει, μπορεί να κολλήσει και να αρρωστήσει. Άρα εκτός από τη νομική άποψη, υπάρχει και η άποψη της κοινής λογικής. Δεν δίνει απαντήσεις σε όλα το Σύνταγμα. Σε κάποια απαντά η κοινή λογική».

Τέλος, ο συνταγματολόγος εξήγησε ότι οι περιορισμοί του lockdown είναι διαφορετικοί.

«Το lockdown είναι άλλο πράγμα. Είναι επιβολή περιορισμών γενικώς στην κίνηση και διαμονή μέσα στην επικράτεια, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Άλλη είναι εκεί η συνταγματική προβληματική».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα με τις δηλώσεις του κ. Χρυσόγονου


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here