Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Αντώνης Γεωργιάδης


Μια σπουδαία μορφή των ελληνικών πάγκων που αγαπήθηκε όσο λίγοι, «έφυγε» σε ηλικία 85 ετών.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί καθώς σε ηλικία 85 ετών και έχοντας ταλαιπωρηθεί από αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, πέθανε ο Αντώνης Γεωργιάδης.

Ο εκλιπών υπήρξε ποδοσφαιριστής της μεγάλης Δόξας Δράμας τη δεκαετία του ’50 και ξεκίνησε από τα 31 τη μεγάλη καριέρα προπονητή που ακολούθησε στη συνέχεια.

Ως προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία αρκετών συλλόγων Α’ Εθνικής, με κυριότερους σταθμούς την ΑΕΚ (1984-85)[2] και τον Ολυμπιακό (1985-86, 1993).

Η σημαντικότερη περίοδος της προπονητικής του καριέρας υπήρξε το διάστημα 1989-1992, όταν διατέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας σε 30 συνολικά αγώνες με απολογισμό 11 νίκες, 9 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Στις 12 Μαρτίου 1996 ο Αντώνης Γεωργιάδης, προπονητής τότε του Πανηλειακού, έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου, από το οποίο αποκόμισε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, καθώς και πολλαπλές κακώσεις στο υπόλοιπο σώμα. Αυτός ο σοβαρότατος τραυματισμός κράτησε τον Γεωργιάδη στο νοσοκομείο για τέσσερις μήνες, τους δύο εξ αυτών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ επέφερε το τέλος της προπονητικής του καριέρας, αφού του κληροδότησε μόνιμα προβλήματα υγείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ