Κορονοϊός: Αποκάλυψη «βόμβα» – Υπήρχε στην Ιταλία από τον Σεπτέμβριο του 2019!

Μια έρευνα που ανατρέπει τα πάντα σχετικά με την προέλευση του ιού.

Μια μελέτη του Ιταλικού Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου (INT) ανατρέπει τα πάντα σχετικά με τον κορονοϊό και την προέλευσή του καθώς φαίνεται πως υπήρχε στη χώρα από τον Σεπτέμβριο του 2019!

Όπως αναφέρει το Reuters, τα στοιχεία δείχνουν ότι η ασθένεια Covid-19 μπορεί να είχε εξαπλωθεί πέρα από τα σύνορα της Κίνας νωρίτερα απ’ ό,τι πιστευόταν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε δηλώσει ότι ο covid-19 είχε σαν κέντρο εξάπλωση την Γουχάν της Κίνας, τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο πρώτος ασθενής Covid-19 της Ιταλίας εντοπίστηκε στις 21 Φεβρουαρίου, σε μια μικρή πόλη κοντά στο Μιλάνο, στη βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Ωστόσο τα πρόσφατα ευρήματα Ιταλών ερευνητών, που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό του INT «Tumori Journal», δείχνουν ότι το 11,6% από 959 υγιείς εθελοντές που είχαν συμμετείχαν σε πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για καρκίνο του πνεύμονα από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2020, είχαν αναπτύξει αντισώματα του κορονοϊού πολύ πριν τον Φλεβάρη.

Επιπλέον εξέταση για αντισώματα του SARS-CoV-2 διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Σιένα στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας με τίτλο «Απροσδόκητη ανίχνευση αντισωμάτων SARS-CoV-2 την προ-πανδημική περίοδο στην Ιταλία».

Η εξέταση αυτή έδειξε ότι τέσσερα περιστατικά από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου ήταν επίσης θετικά σε αντισώματα που εξουδετερώνουν τον ιό, πράγμα που σημαίνει ότι τα εν λόγω άτομα είχαν μολυνθεί τον Σεπτέμβριο, εξήγησε στο Reuters ο Τζιοβάνι Απολόνε, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.

«Αυτό είναι το βασικό εύρημα. Άτομα που δεν είχαν εμφανίσει συμπτώματα όχι μόνο βρέθηκαν θετικά μετά τα ορολογικά τεστ αλλά διαπιστώθηκε ότι είχαν και αντισώματα ικανά να σκοτώσουν τον ιό», τόνισε ο Απολόνε. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό σημαίνει ότι ο νέος κορονοϊός μπορεί να κυκλοφορεί πολύ καιρό μέσα σε έναν πληθυσμό με χαμηλό ποσοστό θνητότητας, προτού τελικά αυτό το ποσοστό αυξηθεί.

Ιταλοί ερευνητές είχαν πει στο Reuters τον περασμένο Μάρτιο ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2019 είχε καταγραφεί στη Λομβαρδία υψηλότερος από τον συνηθισμένο αριθμός περιστατικών σοβαρής πνευμονίας και γρίπης, και ότι αυτό μπορεί να υποδείκνυε ότι ο νέος κορονοϊός κυκλοφορούσε στην περιοχή νωρίτερα απ’ ό,τι πιστευόταν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ