Κορωνοϊός Σαρηγιάννης: Σχέδιο για εναλλασσόμενο lockdown έως τον Μάρτιο

Κορωνοϊός Σαρηγιάννης: Σχέδιο για εναλλασσόμενο lockdown έως τον Μάρτιο ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, προτείνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

ο κ. Σαρηγιάννης, είπε, σε εκπομπή που φιλοξενήθηκε στο κανάλι του OPEN: “Η  δική μας πρόταση είναι εναλλασσόμενα mini- lockdown. Έχουμε φτιάξει ένα σχήμα με 21 μέρες lockdown, 14 μέρες ανοιχτά, που μετά από τρεις με τέσσερις κύκλους μας βγάζει μέχρι τέλος Μαρτίου, με περίπου 500-600 κρούσματα την ημέρα. Αυτό νομίζω είναι σημαντικό για την αποσυμπίεση του ΕΣΥ. Αν ακολουθήσουμε αυτό το σχήμα θα “στοιχίσει” 200 περίπου κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό και έχουμε τη δυνατότητα να το διαχειριστούμε”

«Η εικόνα της διασποράς είναι πολύ μεγάλη», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης ενώ προέβλεψε την μείωση των κρουσμάτων μετά τις 10 Νοεμβρίου που θα είναι η κορύφωση. “Αυτό που περιμένουμε είναι μέχρι τέλος του μήνα να φτάσουμε στα 500 κρούσματα. Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μας κάνει να είμαστε πιο κοντά στο lockdown η του προηγούμενου Απριλίου. Είμαι υπέρ. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η αύξηση της τηλεργασίας στο 75% και να εφαρμοστεί, υπάρχουν τα περιθώρια. Υπάρχουν εγκύκλιοι αλλά το θέμα είναι τι εφαρμόζεται στην πραγματικότητα. Πρέπει πρώτα να πρώτα την υγεία μας και μετά θα έρθει και η καλυτέρευση της οικονομίας.”

 

Ο κ. Σαρηγιάννης τάχθηκε υπέρ του lockdown «ακορντεόν» θεωρώντας το πιο ασφαλές και η στρατηγική αυτή «επιτρέπει να κρατήσουμε τις ΜΕΘ σε καλύτερο επίπεδο». Πρόσθεσε, δε, πως κατ’ αυτόν τον τρόπο “νομίζω ότι είναι εφικτό να λειτουργήσει και η οικονομία και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση “μελετά κι άλλα σχήματα”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here