Αυτο-φροντίδα: 4 τρόποι θρέψης σώματος και ψυχής


Αυτο-φροντίδα: 4 τρόποι θρέψης σώματος και ψυχής. Αυτό σημαίνει προσοχή και υποστήριξη της σωματικής και ψυχικής υγείας του ατόμου. 

Όμως, είναι επίσης ένα από τα πρώτα πράγματα που πέφτουν δίπλα στο άγχος, ειδικά για εκείνους που φροντίζουν κάποια αγαπημένα πρόσωπα. Αυτό περιλαμβάνει γονείς, ηλικιωμένους συγγενείς, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που συχνά θέτουν την ευημερία των άλλων πάνω από την δική τους.

Εάν είναι σημαντικό για εμάς να μπορούμε να φροντίζουμε τους άλλους, τότε πρέπει να προσέξουμε τη δική μας ευημερία. Η αγαπημένη μου αναλογία για αυτό είναι κλισέ, αλλά ακριβής. Όταν μπείτε σε ένα αεροπλάνο και ο αεροσυνοδός δίνει αυτό την συμβουλή ασφαλείας, όταν φτάσουν στο μέρος σχετικά με τις μάσκες οξυγόνου, το πρώτο πράγμα που σας λένε είναι: «Εάν ταξιδεύετε με παιδιά ή άλλους που χρειάζονται βοήθεια, βάλτε πρώτοι μάσκα οξυγόνου.” Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι δεν έχουν χρόνο, ότι είναι κουρασμένοι ή τον λίγο χρόνο που έχουν πρέπει να τον διαθέσουν σε άλλους.

Να είστε σωματικά δραστήριοι. Η άσκηση αποδυναμώνει το άγχος, ενισχύει τη διάθεση και αυξάνει το ενεργειακό μας επίπεδο, για να μην αναφέρουμε τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να ασκηθείτε σχεδόν οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Φάτε καλά. Αυτό σημαίνει τρώτε υγιεινά. Το βουνό των μελετών που υποστηρίζουν μια ολόκληρη τροφή, φυτική διατροφή για την υγεία μας είναι σχεδόν τόσο μεγάλο όσο η άσκηση. Μείνετε μακριά από  ζάχαρη, τρόφιμα που απελευθερώνουν ινσουλίνη, όπως επεξεργασμένοι υδατάνθρακες κ.α

Ηρεμήστε το μυαλό σας. Όλοι έχουμε άγχους στη ζωή μας. Αυτό που διαφέρει είναι πόσο αφήνουμε τους στρες να μας επηρεάζει. Τι μπορούμε να κάνουμε; Ναι, ο διαλογισμός λειτουργεί, όπως και το διάβασμα ή η yoga. Καλόν  ύπνο. Είναι δελεαστικό να μείνετε αργά για να κολλήσετε σε αυτές τις τελευταίες δουλειές του σπιτιού αλλά πραγματικά, ο κόσμος δεν θα τελειώσει εάν τα ρούχα είναι βρώμικα για άλλη μέρα ή τα πιάτα συσσωρεύονται στο νεροχύτη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ