Κρούσματα σήμερα: Φόβοι για «εφιαλτικό» ρεκόρ νεκρών


Κρούσματα σήμερα: Μετά το χθεσινό σοκ με τους 71 νεκρούς από κορονοϊό, σήμερα, Δευτέρα (16/11) υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να σημειωθεί νέο «μαύρο» ρεκόρ θανάτων.

Ολοταχώς για νέο μαύρο «ρεκόρ» στην Ελλάδα, καθώς μέσα σε λίγες ώρες, 45 συμπολίτες μας έχουν χάσει τις ζωές τους από το φονικό ιό.

Η πίεση στο Σύστημα Υγείας είναι ασφυκτική, με την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάζουν για τα αποτελέσματα της καραντίνας μέχρι στιγμής.

Μετά το χθεσινό εφιαλτικό αριθμό των 71 νεκρών, υπάρχουν φόβοι ότι σήμερα μπορεί να δούμε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό. Σύμφωνα μάλιστα, με τα στοιχεία, τρεις άνθρωποι καταλήγουν στην Ελλάδα ανά μία ώρα.

Την Κυριακή, ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν αισθητά μειωμένος από τις άλλες ημέρες, ωστόσο τα τεστ που πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα είναι πολύ λιγότερα.

Πόσοι άνθρωποι εισήχθησαν την Κυριακή στα νοσοκομεία

Στα νοσοκομεία της χώρας εισήχθησαν την Κυριακή (15/11) 436 άνθρωποι με λοίμωξη Covid-19. Ο μέσος όρος των νέων εισαγωγών είναι 450 καθημερινά. Οι νοσηλευόμενοι πλέον είναι 3.527, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με εκείνον που καταγράφονταν πριν από εννέα ημέρες, στις 6 Νοεμβρίου. Οι δε μισοί εκ των νοσηλευομένων βρίσκονται στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι ασθενείς στις ΜΕΘ έφτασαν τους 444, αριθμός που είναι βέβαιον ότι έχει αυξηθεί σημαντικά σήμερα, καθώς οι ασθενείς στις επιβαρυμένες περιοχές, όπως πχ στη Θεσσαλονίκη, αυξάνονται δραματικά μέσα σε δυο-τρεις ώρες. Οι διασωληνωμένοι ήταν χθες τα μεσάνυχτα 425, έχοντας επίσης υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες εννέα ημέρες, καθώς στις 6 Νοεμβρίου ήταν 204.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ