Απαγόρευση συναθροίσεων: Κόντρα στο εσωτερικό της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την ανακοίνωση


Απαγόρευση συναθροίσεων: Δυο από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, διαχώρισαν τη θέση τους από την ανακοίνωση η οποία έκρινε ως αντισυνταγματική την απόφαση για απαγόρευση συγκεντρώσεων ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η ΕνΔΕ την Κυριακή (15.11) πήρε θέση σχετικά με την απόφαση από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων για το επόμενο τριήμερο, στο πλαίσιο της συζήτησης που γίνεται για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, κάνοντας λόγο για μια αντισυνταγματική ενέργεια.

Μια ημέρα μετά, υπήρξαν και οι πρώτες «διαρροές» καθώς δυο από τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης ξεκαθάρισαν πως διαφωνούν με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αλλά και με την έκδοσή της γενικότερα. Συγκεκριμένα η εφέτης Ελευθερία Κώνστα και ο πρόεδρος πρωτοδικών, Δημήτρης Φούκας, με δική τους ανακοίνωση υποστηρίζουν πως κακώς η Ένωση τοποθετήθηκε σε μια πολιτική διαμάχη.

Μάλιστα ανέφεραν πως η τοποθέτηση αυτή, στην πολιτική διαμάχη, γίνεται σε ηγετικό ρόλο και η Ένωση δεν θα έπρεπε να πάρει θέση, ενώ παράλληλα γίνεται επίθεση στον πρόεδρο, Χριστόφορο Σεβαστίδη, ο οποίος επέλεξε να ενταχθεί σε ένα πολιτικό μέτωπο καταπατώντας το καταστατικό και τη φύση της ΕνΔΕ.

Η ανακοίνωση

«Το Προεδρείο της ΕνΔΕ, με την από 15-11-2020 ανακοίνωσή του, έχει επιλέξει να τοποθετήσει την Ένωση στην πολιτική διαμάχη και μάλιστα σε ηγετικό ρόλο! Ταυτόχρονα, στο ζήτημα του καλπάζοντος κινδύνου της πανδημίας, της αποτροπής της μετατροπής των δικαστικών αιθουσών και γραφείων σε εστίες κινδύνου, της προστασίας της υγείας των μελών της Ένωσης, των Γραμματέων, των Δικηγόρων και των διαδίκων, επιδεικνύει αφωνία, μετά την ρήξη με τους συνδικαλιστικούς φορείς των δικηγόρων. Σήμερα που επείγει όσο ποτέ η προσαρμογή της ΚΥΑ λειτουργίας των δικαστηρίων, ο Πρόεδρος της ΕνΔΕ επιλέγει να ενταχθεί σε ένα πολιτικό μέτωπο, καταρρακώνοντας όχι μόνο το καταστατικό, αλλά και τη φύση της Ένωσης. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε αυτή την εκτροπή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από τις επιλογές τους στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, σε εγρήγορση για την επαναφορά της Ένωσης στο ρόλο της, ως προασπιστή του ρόλου της δικαιοσύνης και προστασίας των μελών της και των μετεχόντων στην απονομή του Δικαίου. Δηλώνουμε ότι, δρώντας μέσα στα καταστατικά πλαίσια, θα επιχειρήσουμε κάθε ενέργεια για τον σκοπό αυτό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ