Κορονοϊός – Κοντοζαμάνης: Εμβολιασμός από τον Ιανουάριο εφόσον υπάρξει σχετική άδεια


Εμβόλιο κορονοϊού: Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, υποστήριξε πως εφόσον τα εμβόλια λάβουν άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, τότε η Ελλάδα θα είναι σε θέση να ξεκινήσει εμβολιασμούς από τον Ιανουάριο.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, έδωσε το «παρών» και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης. Σε ερώτηση που δέχθηκε για το πότε θα μπορεί η Ελλάδα να ξεκινήσει εμβολιασμό, ξεκαθάρισε πως τα πάντα έχουν να κάνουν με την άδεια κυκλοφορίας των εμβολίων.

Όπως εξήγησε, υπάρχει προγραμματισμός για έναρξη του εμβολιασμού τον Ιανουάριο, με την απαραίτητη προϋπόθεση τα εμβόλια να έχουν πάρει τη σχετική άδεια από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή, η οποία είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

«Τα αποτελέσματα της Moderna είναι ενθαρρυντικά. Η συγκεκριμένη είναι μια από τις εταιρείες με την οποία διαπραγματεύεται η ΕΕ και αναμένουμε πολύ σύντομα την ολοκλήρωση των συζητήσεων», σχολίασε ο υφυπουργός Υγείας. Μάλιστα, ο κ. Κοντοζαμάνης εξήγησε πως η εξέλιξη με το εμβόλιο της Moderna δεν αλλάζει κάτι στον σχεδιασμό για το εμβόλιο της Pfizer εξηγώντας πως υπάρχουν τέσσερις συμφωνίες σε επίπεδο ΕΕ, στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ