Η αντίδραση του ΜέΡΑ 25: Δυσκολεύτηκε το ΣτΕ να αποφασίσει – Να προασπιστεί η Δημοκρατία


Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μαίρη Σαρπ, απέρριψε το αίτημα του ΜέΡΑ 25 και του Γιάνη Βαρουφάκη να κριθεί αντισυνταγματική η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση συναθροίσεων με το κόμμα να απαντά πως ελπίζει έστω σε μια μειοψηφία που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Το ΜέΡΑ 25 αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας αφού η Πρόεδρος του δυσκολεύτηκε αρκετά όλη την μέρα με την απόφαση που θα έβγαζε επί της προσωρινής διαταγής -μιας και συνήθως αυτές οι αποφάσεις βγαίνουν πολύ σύντομα μετά την συζήτηση της υπόθεσης-, εν τέλει αποφάσισε πως επί της αρχής -στο επίπεδο δηλαδή της προσωρινής διαταγής- είναι νόμιμη η αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης».

Ταυτόχρονα, προσθέτει το ΜέΡΑ 25, «η Πρόεδρος του ΣτΕ φρόντισε να χρεώσει την σχετική υπόθεση της προσφυγής μας σε έναν συντηρητικό – μνημονιακό εισηγητή ώστε και η οριστική έκβαση της να είναι της αρεσκείας της Κυβέρνησης».

Το ΜέΡΑ 25 εκφράζει την ελπίδα ότι «θα υπάρξει έστω και μία μειοψηφία που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα προασπίσει την Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τον Κοινοβουλευτισμό και τα πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ