Τσίπρας κατά κυβέρνησης: Στοχοποιεί τη νεολαία – Εκμετάλλευση της πανδημίας για απαγορεύσεις


«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βρήκε αφορμή για να δημιουργήσει και να κλιμακώσει συνθήκες ακραίας πόλωσης και έντασης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας 

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και της Δεξιάς, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση για το Πολυτεχνείο που οργάνωσε διαδικτυακά η νεολαία του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί τη νεολαία – ενώ απέδωσε στον πρωθυπουργό και πρόθεση να εκμεταλλευτεί την πανδημία για να επιβάλλει απαγορεύσεις και να διχάσει την κοινωνία.

«Ο φετινός εορτασμός είναι ιδιαίτερος», είπε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε: «Αντικειμενικά η πανδημία είναι μία συνθήκη ανασφάλειας και φόβου, συνθήκη στέρηση της ελευθερίας. Όμως για τους νέους ανθρώπους, είναι και συνθήκη στοχοποίησης και στιγματισμού. Βρισκόμαστε ως κοινωνία μπροστά σε έναν κίνδυνο: μιας υγειονομικής ρήξης γενεών. Οι νέοι άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί ως ανεύθυνοι, οι νέοι ενοχοποιήθηκαν για τη διασπορά του ιού…Οι νέοι διασκεδάζουν, είναι ανέμελοι, ανεύθυνοι, οι νέοι είναι το πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, ο Μητσοτάκης με την επίθεση στους νέους, θέλει να πετύχει δύο πράγματα: Πρώτον να τους φορτώσει τη δική του ευθύνη για την τραγωδία που ζούμε. Δεύτερον να διχάσει την ελληνική κοινωνία. Να στρέψει τις μεγαλύτερες γενιές απέναντι στις νεότερες. Το στοιχείο του διχασμού είναι κρίσιμο, και για το παρόν, αλλά και για το μέλλον», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η στοχοποίηση είναι μεθοδευμένη από ένα μεγάλο μέρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης και από την κυβέρνηση, για να αποσείσει τις δικές της ευθύνες για τις ολιγωρίες και την αδράνεια που επέδειξε για τη μη ενίσχυση της υγείας, της παιδείας, των συγκοινωνιών. Βρισκόμαστε μπροστα σε ακρότητες, όπως αυτές που βλέπουμε στα μμε, να στοχοποιούνται οι νέοι άνθρωποι, είτε για τα πάρτι, είτε ακόμη και γιατί ερωτεύονται. Έβλεπα σήμερα μία έρευνα στο Πρώτο Θέμα που υποστήριξε ότι αυξήθηκε η διασπορά του ιού γιατί αυξήθηκε η σεξουαλικότητα των νέων…Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην Βουλή στοχοποίησε τους νέους, καθώς μόνο εκεί βλέπει εστίες μετάδοσης».

Συμπυκνώνοντας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν είναι μόνο μία κατάσταση που θα δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικου αυτοματισμού, αλλά είναι και θέμα υπαρξιακό, καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα που γερνάει. «Εφέτος έχουμε Πολυτεχνείο σε συνθήκες πανδημίας αλλά και στοχοποίησης της νέας γενιάς που μπορεί να δημιουργήσουν κοινωνική ρωγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βρήκε αφορμή για να δημιουργήσει και να κλιμακώσει συνθήκες ακραίας πόλωσης και έντασης, αποφασίζοντας και ένα ακραίο μέτρο: την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων».

Γενικεύοντας για την επέτειο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «το Πολυτεχνείο δεν είναι εθνική γιορτή. Ήταν μία επέτειος που ενοχλούσε πάντα την Δεξιά, γιατί θεωρούσε ότι αποτελεί σημείο στην ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς… Ο αυταρχισμός της Δεξιάς στην Ελλάδα έχει πάντα στόχο τη νεολαία. Αυτοί που συνιστούν απειλή για τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, είναι αυτοί που αμφισβητούν, σκέφτονται, αντιστέκονται… Σκεφτείτε ότι επί 40 χρόνια σε αυτή τη χώρα, το νεολαιίστικο κίνημα αποτελεί ένα διαρκή πονοκέφαλο για το σύστημα εξουσίας…Η πανδημία στάθηκε αφορμή για να κλιμακώσει η κυβέρνηση τον αυταρχισμό».

Κλείνοντας, είπε ότι «40 χρόνια πριν, ο αντίπαλος της ελληνικής νεολαίας φορούσε χακί. Μιλούσε για την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια, απαγόρευε τις θεατρικές παραστάσεις, τα πολιτικά τραγούδια, τη ροκ και τις κοντές φούστες.

Σήμερα δεν είναι το ίδιο. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, τα κατάλοιπα των απαγορεύσεων, της καταστολής και του συντηρητισμού, είναι βαθιά χαραγμένα σε μια παράταξη, που πάντα θα βλέπει της νέα γενιά ως εχθρό. Στο χέρι σας είναι, τιμώντας την ιστορία και τους αγώνες του νεολαιίστικου κινήματος, να γίνετε η γενιά που θα τα αλλάξει όλα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ