Κορονοϊός: Η ποσότητα του ιού που έχει μολύνει παγκοσμίως χωράει σε μια… κουταλιά του γλυκού


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αυστραλού μαθηματικού ο ιός, λόγω του μικροσκοπικού μεγέθους του, θα χωρούσε, σε όλη του την έκταση toy σε ένα σφηνοπότηρο

Σε μια… ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τον κορονοϊό προχώρησε ο γνωστός Αυστραλός μαθηματικός-κωμικός Matt Parker, ο οποίος προσπάθησε να υπολογίσει τον όγκο του κορονοϊού από τις 53 εκατ. περιπτώσεις μολύνσεων.

Σύμφωνα λοιπόν με τους υπολογισμούς του, ο όγκος του κορονοϊού που έχει μολύνει παγκοσμίως τους ανθρώπους είναι 8 ml, κάτι που σημαίνει ότι χωράει περίπου σε μια κουταλιά του γλυκού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αυστραλού μαθηματικού ο ιός, λόγω του μικροσκοπικού μεγέθους του, θα χωρούσε, σε όλη του την έκταση toy σε ένα σφηνοπότηρο, σημειώνονται «στην πραγματικότητα, ο ιός Covid-19 είναι ένα εκατομμύριο φορές μικρότερος από ένα ανθρώπινο κύτταρο».

Ο Parker, χρησιμοποιώντας τον αριθμό των 300.000 νέων κρουσμάτων ανά ημέρα παγκοσμίως και υποθέτοντας ότι ο καθένας μολύνθηκε για 14 ημέρες, υπολόγισε τον αριθμό των ατόμων που μεταφέρουν τον ιό. Κάνοντας μαθηματικούς υπολογισμούς, εκτιμά ότι υπάρχουν 3,3 δισεκατομμύρια κύτταρα Covid-19 στον ανθρώπινο πληθυσμό. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθός τους και συγκρίνοντας το με το μήκος κύματος του φωτός ο Parker καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ιός καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ